Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Alija ibn Ebu Talib - Život i djelo četvrtog pravednog halife 1-2 dio

Alija ibn Ebu Talib - Život i djelo četvrtog pravednog halife 1-2 dio

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-90-79999-11-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5461

Broj strana:

1264

Težina:

1362 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

84,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Djelo Alija b. Ebu Talib - život i djelo četvrtog pravednog halife, u dva toma, detaljno govori o životu ovog časnog vladara vjernika, velikana iz plejade hrabrih i odvažnih vitezova koji su ostavili neizbrisive tragove na svijetlim stranicama historije islama.

Uzvišeni Allah ukazao je čast Aliji b. Ebu Talibu da bude prvi muškarac koji je primio islam, da još kao maloljetnik izgovori riječi šehadeta, da ga odgoji i svemu poduči najbolji učitelj i odgajatelj koji je ikad kročio Zemljom, Allahov poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem. Allahov Miljenik, sallallahu alejhi ve sellem, za ovog je velikana udao svoju kćerku Fatimu koja mu je rodila dva sina, Hasana i Huseina, za koje je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao da će biti predvodnici omladine u Džennetu.

Ovaj junak islama živio je časno i dostojanstveno, kao takav je umro i tako će, uz Allahovu dozvolu, biti i proživljen. Danas su ummetu kao nikad dosad potrebni velikani poput odvažnog Alije, radijallahu anhu, koji će se dostojanstveno, hrabro i odlučno nositi sa svim izazovima u svim životnim okolnostima. Ali, da bi muslimani danas odgojili ovakve stamene ličnosti, potrebno je da dobro upoznaju svoje pretke na koje se sa ponosom u svemu mogu ugledati.

Ovo djelo nastavak je studije o historiji prvog perioda islama, a prethodile su joj biografija Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, te biografije Ebu Bekra es-Siddika, Omera b. Hattaba i Osmana b. Affana, radijallahu anhum.

  • Prevodilac: Ersan Grahovac, prof.
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Djelo Alija b. Ebu Talib - život i djelo četvrtog pravednog halife, u dva toma, detaljno govori o životu ovog časnog vladara vjernika, velikana iz plejade hrabrih i odvažnih vitezova koji su ostavili neizbrisive tragove na svijetlim stranicama historije islama. Uzvišeni Allah ukazao je čast Aliji b. Ebu Talibu da bude prvi muškarac koji je primio islam, da još kao maloljetnik izgovori riječi šehadeta, da ga odgoji i svemu poduči najbolji učitelj i odgajatelj koji je ikad kročio Zemljom, Allahov poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem. Allahov Miljenik, sallallahu alejhi ve sellem, za ovog je velikana udao svoju kćerku Fatimu koja mu je rodila dva sina, Hasana i Huseina, za koje je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao da će biti predvodnici omladine u Džennetu. Ovaj junak islama živio je časno i dostojanstveno, kao takav je umro i tako će, uz Allahovu dozvolu, biti i proživljen. Danas su ummetu kao nikad dosad potrebni velikani poput odvažnog Alije, radijallahu anhu, koji će se dostojanstveno, hrabro i odlučno nositi sa svim izazovima u svim životnim okolnostima. Ali, da bi muslimani danas odgojili ovakve stamene ličnosti, potrebno je da dobro upoznaju svoje pretke na koje se sa ponosom u svemu mogu ugledati. Ovo djelo nastavak je studije o historiji prvog perioda islama, a prethodile su joj biografija Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, te biografije Ebu Bekra es-Siddika, Omera b. Hattaba i Osmana b. Affana, radijallahu anhum.

Dodatne informacije

Izdavač Hidžra
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter