Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ebu Bekr es-Siddik - život i djelo pravedog halife

Ebu Bekr es-Siddik - život i djelo pravedog halife

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-90-79999-06-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B0989

Broj strana:

588

Težina:

1099 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Doba ashaba je najbolje doba u povijesti čovječanstva. Historija njihovog doba je riznica u kojoj je sačuvana idejna, kulturna, znanstvena, vojna, strategijska i socijalna ostavština ummeta. U ovoj znamenitoj historiji, generacije muslimana pronalaze sve ono što će ih učvrstiti u njihovom životu na ispravnom putu i uputi, te primjere kroz koje će spoznati bit i suštinu svog zadatka na ovome svijetu.

Neprijatelji islama: židovi, kršćani, sekularisti, marksisti, šiije rafidijje i ostali, shvatili su opasnost ovog naslijeđa u izgradnji islamske ličnosti. Stoga su radili na izobličavanju, iskrivljivanju, krivotvorenju i izazivanju sumnje i smutnje među generacijama muslimana. Pribjegli su širenju slabih i podmetnutih predaja koje diskreditiraju život ashaba. Neprijatelji islama su formirali našu historiju onako kako odgovara njihovim pokvarenim idejama.

Svjesni svega toga, islamski učenjaci današnjeg vremena danonoćno ulažu trud u ispravljanju iskrivljenog poimanja historijskih činjenica. Plod tog truda jeste i pisanje biografije o Ebu Bekru es-Siddiku, radijallahu anhu. Život i biografija Ebu Bekra, radijallahu anhu, je svijetla stranica historije islama koja svojom ljepotom zasjenjuje svaki drugi životopis, nakon životopisa Allahovih poslanika. Ni u jednoj drugoj biografiji nije zastupljeno toliko primjera časti, ugleda, iskrenosti, borbe i poziva u principe naše uzvišene vjere.

  • Prevodilac: Abdullah-ef. Nasup
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Doba ashaba je najbolje doba u povijesti čovječanstva. Historija njihovog doba je riznica u kojoj je sačuvana idejna, kulturna, znanstvena, vojna, strategijska i socijalna ostavština ummeta. U ovoj znamenitoj historiji, generacije muslimana pronalaze sve ono što će ih učvrstiti u njihovom životu na ispravnom putu i uputi, te primjere kroz koje će spoznati bit i suštinu svog zadatka na ovome svijetu. Neprijatelji islama: židovi, kršćani, sekularisti, marksisti, šiije rafidijje i ostali, shvatili su opasnost ovog naslijeđa u izgradnji islamske ličnosti. Stoga su radili na izobličavanju, iskrivljivanju, krivotvorenju i izazivanju sumnje i smutnje među generacijama muslimana. Pribjegli su širenju slabih i podmetnutih predaja koje diskreditiraju život ashaba. Neprijatelji islama su formirali našu historiju onako kako odgovara njihovim pokvarenim idejama. Svjesni svega toga, islamski učenjaci današnjeg vremena danonoćno ulažu trud u ispravljanju iskrivljenog poimanja historijskih činjenica. Plod tog truda jeste i pisanje biografije o Ebu Bekru es-Siddiku, radijallahu anhu. Život i biografija Ebu Bekra, radijallahu anhu, je svijetla stranica historije islama koja svojom ljepotom zasjenjuje svaki drugi životopis, nakon životopisa Allahovih poslanika. Ni u jednoj drugoj biografiji nije zastupljeno toliko primjera časti, ugleda, iskrenosti, borbe i poziva u principe naše uzvišene vjere.

Dodatne informacije

Izdavač Hidžra
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter