Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.529

Facebook slicica

Katalog

Unity 2022 razvoj mobilnih igara

Unity 2022 razvoj mobilnih igara

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: John P. Doran


ISBN:

9788673105932

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6513

Broj strana:

570

Težina:

866 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

52,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Upustite se u avanturu razvoja mobilnih igara koristeći Unity 2022 i C# da biste kreirali mobilne igre na više platformi sa funkcijama proširene stvarnosti (augmented reality)

Ključne funkcije

- Kreirajte, implementirajte i monetizujte impresivne mobilne igre na Androidu i iOS-u koristeći Unity 2022
- Integrišite proširenu stvarnost u svoje mobilne projekte da biste svojim igrama dodali elemente iz stvarnog sveta
- Istražite uputstva korak po korak i projekat demo igre da biste započeli svoje putovanje razvoja igara


Ova knjiga obezbeđuje sveobuhvatan i praktičan pristup razvoju mobilnih igara, pomažući vam da kreirate beskonačnu trkačku igru. Počevši od podešavanja jednostavnog projekta Unity za mobilni razvoj, „zaronićete“ u različite važne aspekte potrebne za uspešno kreiranje i objavljivanje vaše igre. Steći ćete niz veština, kao što su uključivanje pokreta dodirom, monetizacija vaše igre pomoću Unity oglasa i In-App kupovina, dizajniranje intuitivnog korisničkog interfejsa i besprekorno integrisanje funkcionalnosti društvenih medija. Osim toga, dobićete dragocene uvide u preferencije i ponašanje igrača koristeći Unityove analitičke alatke. Istražićete funkcije proširene stvarnosti u Unityu 2022, poboljšavajući privlačnost vaših igara.

Nakon što pročitate celu knjigu, bićete dobro opremljeni da iskoristite moći Unitya 2022 za kreiranje, optimizaciju i objavljivanje robusnih međuplatformskih mobilnih igara na jeziku C# i proširićete vaš skup veština i poboljšati vaše preporuke za programera igara.

Naučićete:

- da dizajnirajte prilagodljive korisničke interfejse za svoje mobilne igre
- da detektujete sudare, primite korisnički unos i kreirate pokrete igrača
- da kreirajte zanimljive elemente igre unosom sa mobilnog uređaja
- da dodate prilagođene ikone i opcije prezentacije
- da održavate uključenost igrača pomoću Unity paketa obaveštenja za mobilne uređaje
- da integrišete društvene medije u svoje projekte
- da uključite funkcije proširene stvarnosti u svoju igru za privlačnost u stvarnom svetu
- da kreirate uzbudljive igre naknadnom obradom i efektima čestica

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2024
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Upustite se u avanturu razvoja mobilnih igara koristeći Unity 2022 i C# da biste kreirali mobilne igre na više platformi sa funkcijama proširene stvarnosti (augmented reality) Ključne funkcije - Kreirajte, implementirajte i monetizujte impresivne mobilne igre na Androidu i iOS-u koristeći Unity 2022 - Integrišite proširenu stvarnost u svoje mobilne projekte da biste svojim igrama dodali elemente iz stvarnog sveta - Istražite uputstva korak po korak i projekat demo igre da biste započeli svoje putovanje razvoja igara Ova knjiga obezbeđuje sveobuhvatan i praktičan pristup razvoju mobilnih igara, pomažući vam da kreirate beskonačnu trkačku igru. Počevši od podešavanja jednostavnog projekta Unity za mobilni razvoj, „zaronićete“ u različite važne aspekte potrebne za uspešno kreiranje i objavljivanje vaše igre. Steći ćete niz veština, kao što su uključivanje pokreta dodirom, monetizacija vaše igre pomoću Unity oglasa i In-App kupovina, dizajniranje intuitivnog korisničkog interfejsa i besprekorno integrisanje funkcionalnosti društvenih medija. Osim toga, dobićete dragocene uvide u preferencije i ponašanje igrača koristeći Unityove analitičke alatke. Istražićete funkcije proširene stvarnosti u Unityu 2022, poboljšavajući privlačnost vaših igara. Nakon što pročitate celu knjigu, bićete dobro opremljeni da iskoristite moći Unitya 2022 za kreiranje, optimizaciju i objavljivanje robusnih međuplatformskih mobilnih igara na jeziku C# i proširićete vaš skup veština i poboljšati vaše preporuke za programera igara. Naučićete: - da dizajnirajte prilagodljive korisničke interfejse za svoje mobilne igre - da detektujete sudare, primite korisnički unos i kreirate pokrete igrača - da kreirajte zanimljive elemente igre unosom sa mobilnog uređaja - da dodate prilagođene ikone i opcije prezentacije - da održavate uključenost igrača pomoću Unity paketa obaveštenja za mobilne uređaje - da integrišete društvene medije u svoje projekte - da uključite funkcije proširene stvarnosti u svoju igru za privlačnost u stvarnom svetu - da kreirate uzbudljive igre naknadnom obradom i efektima čestica

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter