Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Čisto majstorstvo, discipline, standardi i etika ujka Boba

Čisto majstorstvo, discipline, standardi i etika ujka Boba

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788673105710

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8644

Broj strana:

416

Težina:

783 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,80 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Čisto majstorstvo

Discipline, standardi i etika

Kako da napišete kod kojim ćete se ponositi svakog dana, pravovremen i smeran podsetnik na sve veću složenost našeg programerskog sveta i na našu obavezu prema nasleđu čovečanstva (i nama samima) da poštujemo razvojnu etiku. Odvojite vreme da pročitate „Čisto majstorstvo“... Neka vam ova knjiga bude uvek pri ruci. Neka vam ova knjiga bude stari prijatelj (vaš Ujka Bob, vaš vodič) dok radoznalo i hrabro krčite sebi put u tom svetu. Iz predgovora koji su napisali Stacia Heimgartner Viscardi, CST i Agile Mentor

U knjizi „Čisto majstorstvo“ legendarni Robert C. Martin (Ujka Bob) opisao je principe koji definišu profesiju i zanat razvoja softvera. Ujka Bob objedinjuje discipline, standarde i etiku kojih treba da se pridržavate da biste isporučili robustan i efikasan kod i da biste bili ponosni na softver koji pišete.

Robert Martin, popularni autor knjige „Jasan kod“, pruža pragmatičan, stručan i upotrbljiv vodič kao temelj disciplinovane izrade softvera. On govori o standardima, o tome kako se očekivanja nestručne javnosti često razlikuju od očekvanja programera i pomaže vam da ta dva očekivanja uskladite. Martin zaključuje knjigu etikom programerske profesije, opisujući osnovna obećanja koja bi svi programeri trebalo da daju svojim kolegama, korisnicima i, pre svega, sebi.

Zahvaljujući uvidima Ujka Boba, svi programeri i njihovi menadžeri mogu dosledno da isporučuju kod koji gradi poverenje, umesto da ga potkopava -poverenje među korisnicima i u društvima čiji opstanak zavisi od softvera.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Čisto majstorstvo Discipline, standardi i etika Kako da napišete kod kojim ćete se ponositi svakog dana, pravovremen i smeran podsetnik na sve veću složenost našeg programerskog sveta i na našu obavezu prema nasleđu čovečanstva (i nama samima) da poštujemo razvojnu etiku. Odvojite vreme da pročitate „Čisto majstorstvo“... Neka vam ova knjiga bude uvek pri ruci. Neka vam ova knjiga bude stari prijatelj (vaš Ujka Bob, vaš vodič) dok radoznalo i hrabro krčite sebi put u tom svetu. Iz predgovora koji su napisali Stacia Heimgartner Viscardi, CST i Agile Mentor U knjizi „Čisto majstorstvo“ legendarni Robert C. Martin (Ujka Bob) opisao je principe koji definišu profesiju i zanat razvoja softvera. Ujka Bob objedinjuje discipline, standarde i etiku kojih treba da se pridržavate da biste isporučili robustan i efikasan kod i da biste bili ponosni na softver koji pišete. Robert Martin, popularni autor knjige „Jasan kod“, pruža pragmatičan, stručan i upotrbljiv vodič kao temelj disciplinovane izrade softvera. On govori o standardima, o tome kako se očekivanja nestručne javnosti često razlikuju od očekvanja programera i pomaže vam da ta dva očekivanja uskladite. Martin zaključuje knjigu etikom programerske profesije, opisujući osnovna obećanja koja bi svi programeri trebalo da daju svojim kolegama, korisnicima i, pre svega, sebi. Zahvaljujući uvidima Ujka Boba, svi programeri i njihovi menadžeri mogu dosledno da isporučuju kod koji gradi poverenje, umesto da ga potkopava -poverenje među korisnicima i u društvima čiji opstanak zavisi od softvera.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter