Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Bog pred križem: Zbornik u čast Jurgena Moltmanna

Bog pred križem: Zbornik u čast Jurgena Moltmanna

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-6932-27-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4013

Broj strana:

262

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,80 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Je li danas, nakon strašnih iskustava ratnih pošasti XX. stoljeća, sveuništavajuće tehnike i globalizacije, još uvijek moguće onkraj svake teologije i filozofije kao vjernik stati pred Kristov križ, preuzeti ga na sebe u bespogovornom služenju Drugom? Je li upravo s obzirom na taj križ moguće prekoračiti i prevladati sve bezdane predrasuda koji nas dijele od tog drugog i drugačijeg, kako bismo uopće mogli razumjeti ne samo tuđu, nego i Kristovu vlastitu patnju, patnju Isusa kao Krista?

To su samo neka od pitanja koja na neponovljiv i krajnje dojmljiv način tematizira Moltmannova knjiga Raspeti Bog. Ovo ga je djelo učinilo ne samo jednim od najvećih teologa XX. stoljeća, nego prije svega Vjernikom koji u svojim promišljanjima nikako ne želi ostati kod kazanog, već prije svega nastoji svojim životom svjedočiti tu vjeru. Bio je to jedan od temeljnih razloga zbog kojih se naklada Ex libris odlučila na objavljivanje Raspetoga Boga, a sada i Zbornika koji se u bitnome odnosi na referate izložene prigodom promocije spomenute Moltmannove knjige 20. svibnja, 2005. godine u dvorani Vijenac Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. O važnosti i dometu Moltmannove teologije najbolje svjedoči podatak o opsegu Moltmannova istraživanja, unutar kojega su obuhvaćena gotovo sva područja kršćanske teologije, a o njegovu djelu do danas je napisano preko dvije stotine doktorata. Zbog toga nas još vise raduje činjenica da je tijekom osamdesetih godina prošloga stoljeća pet hrvatskih teologa (barem koliko je nama poznato) doktoriralo na Moltmannovoj teologiji. Većina njih sudjeluje u ovom Zborniku.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Je li danas, nakon strašnih iskustava ratnih pošasti XX. stoljeća, sveuništavajuće tehnike i globalizacije, još uvijek moguće onkraj svake teologije i filozofije kao vjernik stati pred Kristov križ, preuzeti ga na sebe u bespogovornom služenju Drugom? Je li upravo s obzirom na taj križ moguće prekoračiti i prevladati sve bezdane predrasuda koji nas dijele od tog drugog i drugačijeg, kako bismo uopće mogli razumjeti ne samo tuđu, nego i Kristovu vlastitu patnju, patnju Isusa kao Krista? To su samo neka od pitanja koja na neponovljiv i krajnje dojmljiv način tematizira Moltmannova knjiga Raspeti Bog. Ovo ga je djelo učinilo ne samo jednim od najvećih teologa XX. stoljeća, nego prije svega Vjernikom koji u svojim promišljanjima nikako ne želi ostati kod kazanog, već prije svega nastoji svojim životom svjedočiti tu vjeru. Bio je to jedan od temeljnih razloga zbog kojih se naklada Ex libris odlučila na objavljivanje Raspetoga Boga, a sada i Zbornika koji se u bitnome odnosi na referate izložene prigodom promocije spomenute Moltmannove knjige 20. svibnja, 2005. godine u dvorani Vijenac Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. O važnosti i dometu Moltmannove teologije najbolje svjedoči podatak o opsegu Moltmannova istraživanja, unutar kojega su obuhvaćena gotovo sva područja kršćanske teologije, a o njegovu djelu do danas je napisano preko dvije stotine doktorata. Zbog toga nas još vise raduje činjenica da je tijekom osamdesetih godina prošloga stoljeća pet hrvatskih teologa (barem koliko je nama poznato) doktoriralo na Moltmannovoj teologiji. Većina njih sudjeluje u ovom Zborniku.

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter