Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Demon Koperhed

Demon Koperhed

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-5031-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5405

Broj strana:

616

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,90 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Pulicerova nagrada za najbolji roman

Kategorije:

Sadržaj:

Autorka bestselera Biblija otrovne masline

Negde u zabitima južnog dela planina Apalači jedna tinejdžerka rodiće Demona Koperheda. Sve što ona ima: dobar izgled, kosu boje bakra, zajedljivi duh i žestoki talenat za preživljavanje - naslediće i dečak, ali to je otprilike sve što će ikada dobiti od svoje majke.

Ne štedeći sebe, Demon se bori sa savremenim zamkama sistema hraniteljskih porodica, dečjeg rada, zapuštenih škola, atletskih uspeha, zavisnosti, promašenih ljubavi. Njegova „superherojska moć“ je sopstvena nevidljivost u američkom društvu, jer su njegovi heroji odavno napustili one koji se nisu preselili u grad.

Kada je Čarls Dikens pisao Dejvida Koperfilda, uneo je u priču sopstveno iskustvo institucionalnog siromaštva i svih katastrofalnih posledica koje ono nanosi deci. Ovim romanom Barbara Kingsolver odaje omaž velikom Dikensovom delu i podseća nas da isti problemi i dalje nisu rešeni. Prenoseći viktorijanski epski roman na savremeni američki Jug, obuhvatajući Dikensov bes i saosećanje, i iznad svega, njegovu veru u transformativne moći dobre priče, Demon Koperhed govori u ime nove generacije izgubljenih dečaka i svih onih koji su rođeni na prelepim, prokletim mestima koja ne mogu da napuste.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorka bestselera Biblija otrovne masline Negde u zabitima južnog dela planina Apalači jedna tinejdžerka rodiće Demona Koperheda. Sve što ona ima: dobar izgled, kosu boje bakra, zajedljivi duh i žestoki talenat za preživljavanje - naslediće i dečak, ali to je otprilike sve što će ikada dobiti od svoje majke. Ne štedeći sebe, Demon se bori sa savremenim zamkama sistema hraniteljskih porodica, dečjeg rada, zapuštenih škola, atletskih uspeha, zavisnosti, promašenih ljubavi. Njegova „superherojska moć“ je sopstvena nevidljivost u američkom društvu, jer su njegovi heroji odavno napustili one koji se nisu preselili u grad. Kada je Čarls Dikens pisao Dejvida Koperfilda, uneo je u priču sopstveno iskustvo institucionalnog siromaštva i svih katastrofalnih posledica koje ono nanosi deci. Ovim romanom Barbara Kingsolver odaje omaž velikom Dikensovom delu i podseća nas da isti problemi i dalje nisu rešeni. Prenoseći viktorijanski epski roman na savremeni američki Jug, obuhvatajući Dikensov bes i saosećanje, i iznad svega, njegovu veru u transformativne moći dobre priče, Demon Koperhed govori u ime nove generacije izgubljenih dečaka i svih onih koji su rođeni na prelepim, prokletim mestima koja ne mogu da napuste.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Pulicerova nagrada za najbolji roman

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter