Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Putovi pored znakova

Putovi pored znakova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-178-774-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N5020

Broj strana:

328

Težina:

805 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

67,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon kapitalnog djela nacionalne književne historiografije, Povijest hrvatskoga romana u tri knjige, Krešimir Nemec odlučio se za veliku šetnju skrivenim i nepoznatim krajolicima hrvatske književne kulture. Ono što smo mislili da znamo, i to često baš zahvaljujući ovom autoru, sada nam taj isti autor pokazuje da ne znamo te da još puno toga možemo naučiti i nanovo vidjeti, ako samo malo promijenimo čitateljski obzor i izaberemo neki neiskušani put.
Opskrbljen golemom erudicijom i enciklopedijskim poznavanjem građe, Krešimir Nemec primijenio je u ovoj knjizi nove metode kulturne arheologije i književne antropologije, rodnih studija i postkolonijalne kritike kako bi u bjelodanome otkrivao skriveno, u poznatome nepoznato, a u novoj medijskoj kulturi pronalazio već naslućeno i viđeno. Tajnu svoje knjige autor je šifrirao u izokrenutom citatu Barthesova carstva znakova: književnost je shvatio kao prostor znakova, a svoja istraživanja kao nova metodološka lutanja prostorima hrvatske kulture i razotkrivanja putova pored znakova kojima do sada nismo išli ili smo ih iz bilo kojih razloga zaobilazili.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 157x236
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon kapitalnog djela nacionalne književne historiografije, Povijest hrvatskoga romana u tri knjige, Krešimir Nemec odlučio se za veliku šetnju skrivenim i nepoznatim krajolicima hrvatske književne kulture. Ono što smo mislili da znamo, i to često baš zahvaljujući ovom autoru, sada nam taj isti autor pokazuje da ne znamo te da još puno toga možemo naučiti i nanovo vidjeti, ako samo malo promijenimo čitateljski obzor i izaberemo neki neiskušani put. Opskrbljen golemom erudicijom i enciklopedijskim poznavanjem građe, Krešimir Nemec primijenio je u ovoj knjizi nove metode kulturne arheologije i književne antropologije, rodnih studija i postkolonijalne kritike kako bi u bjelodanome otkrivao skriveno, u poznatome nepoznato, a u novoj medijskoj kulturi pronalazio već naslućeno i viđeno. Tajnu svoje knjige autor je šifrirao u izokrenutom citatu Barthesova carstva znakova: književnost je shvatio kao prostor znakova, a svoja istraživanja kao nova metodološka lutanja prostorima hrvatske kulture i razotkrivanja putova pored znakova kojima do sada nismo išli ili smo ih iz bilo kojih razloga zaobilazili.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter