Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Najkraće priče

Najkraće priče

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-178-921-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N5007

Broj strana:

159

Težina:

425 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nekadašnji novinar Večernjeg lista, sjajni filmski kritičar, dugogodišnji suradnik kultne emisije Pola ure kulture, gdje nas je oduševljavao svojim filmom inspiriranim prilozima, Dražen Ilinčić, donosi nam novu knjigu naslovljenu Najkraće priče. Okom precizna slikara Dražen Ilinčić sastavlja mozaik satkan od minijatura u knjigu koja će vam pružiti veliki užitak čitanja.
Priče u knjizi tematski su vezane uz svakodnevicu, neke nalikuju kratkim bilješkama s putovanja, putositnicama, neke su nježni aforizmi, neke su pak pripovjedačeva želja za povlačenjem u sanjalački fluid udaljenih prostora.
Smisao ovih priča Dražena Ilinčića ponajbolje se može izraziti rečenicom koju je J. L. Borges izrekao 1974. u razgovoru s Ernestom Sabatom: Kratka priča kratak je san, kratka opsjena. I kad pisac završi priču, ne zna da li je bilo vrijedno truda pisati je. Jedan od Ilinčićevih Alter ega, glumac Vjenceslav, diskretan strah od teksta, nemir od pronalaženja sebe u njemu, od njegove recepcije kod čitatelja, izražava u zadnjoj rečenici koju je posve usputno nekada davno napisao: Odjednom mu je bilo jasno: cijeli proživljeni užas bio je samo posljedica odluke da jednu rečenicu stavi na papir i promijeni joj uobičajenu namjeru.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x215
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nekadašnji novinar Večernjeg lista, sjajni filmski kritičar, dugogodišnji suradnik kultne emisije Pola ure kulture, gdje nas je oduševljavao svojim filmom inspiriranim prilozima, Dražen Ilinčić, donosi nam novu knjigu naslovljenu Najkraće priče. Okom precizna slikara Dražen Ilinčić sastavlja mozaik satkan od minijatura u knjigu koja će vam pružiti veliki užitak čitanja. Priče u knjizi tematski su vezane uz svakodnevicu, neke nalikuju kratkim bilješkama s putovanja, putositnicama, neke su nježni aforizmi, neke su pak pripovjedačeva želja za povlačenjem u sanjalački fluid udaljenih prostora. Smisao ovih priča Dražena Ilinčića ponajbolje se može izraziti rečenicom koju je J. L. Borges izrekao 1974. u razgovoru s Ernestom Sabatom: Kratka priča kratak je san, kratka opsjena. I kad pisac završi priču, ne zna da li je bilo vrijedno truda pisati je. Jedan od Ilinčićevih Alter ega, glumac Vjenceslav, diskretan strah od teksta, nemir od pronalaženja sebe u njemu, od njegove recepcije kod čitatelja, izražava u zadnjoj rečenici koju je posve usputno nekada davno napisao: Odjednom mu je bilo jasno: cijeli proživljeni užas bio je samo posljedica odluke da jednu rečenicu stavi na papir i promijeni joj uobičajenu namjeru.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter