Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Da vam Minka nešto kaže

Da vam Minka nešto kaže

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-427-67-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3300

Broj strana:

152

Težina:

290 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Riječ je o fiktivnom ženskom liku mlade djevojke po imenu Minka, koji je svojim humorističnim komentarima naše svakodnevice, dostigao planetarnu popularnost sa više od 150.000 pratilaca na društvenim mrežama.

Stvorivši Minku, njenu mamu Omerovcu i brata Sameda, Hazim je stvorio čitavo jedno društvo čija je nacija - čovek, a religija - JEDNOSTAVNOST. I nemojte reč jednostavnost shvatiti kao nešto što nema vrednost. Naprotiv! Jednostavnost je nosilac najveće istine, a istina sreće, a sreća je neprocenjiva. Koristeći se jednostavnim životnim situacijama (svima nama i te kako poznatim), autor s lakoćom dopire do svih nas, bilo da smo iz Kalesije ili Beograda. Njegova nepresušna inspiracija, koja proizilazi iz nesebičnog interesovanja za ljude i komunikacije sa njima, obuhvatila je i obradila skoro sve sfere života jednog čoveka. Zahvaljujući jednostavnim, za region Tuzle karakterističnim jezikom, jasno možemo videti i čuti Miljanovce i kuću u kojoj Minka živi, njenu porodicu, knjige za učenje nemačkog jezika, autobus koji pristaje blizu njene kuće da je vozi na faks, kompjuter
na kojem joj je upaljen YouTube, Instagram i Word. Jasno možemo čuti njene razgovore sa ukućanima i prijateljima. Jasno možemo razumeti probleme jedne bosanske tinejdžerke. Toliko je sve jasno i JEDNOSTAVNO predstavljeno da iste te likove pronalazimo u sebi dok tračarimo sa drugaricama, molimo profesore da nam daju popravni rok, namršteno peremo sudove, uhodimo simpatije po društvenim mrežama... Na spretan, humorističan način Hazim provlači velike životne istine, zbog čega one s lakoćom dopiru do nas. Jer, ako jedna blentava tinejdžerka bez dlake na jeziku kaže rešenje je u balansu..., onda ne možemo, a da se ne zapitamo
- zašto ja to konačno ne primenim? U čemu je problem?

Ovom izvodu iz recenzije Dušice Pavlović Kosmo, dodajmo još samo da se autor knjige, mladi bosanskohercegovački pisac, inače bečki student, dosjetio da tu popularnost glavne junakinje svoje knjige usmjeri u humanitarne svrhe, pa je sav prihod od prodaje ovog izdanja usmjeren u završetak izgradnje Centra za autizam u Tuzli i za podržavanje radionica studenata sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, koje bi imale za cilj razvijanje svijesti o postojanju osoba s autizmom i u našem društvu. Dakle, i autor, i izdavač i svi učesnici u projektu odriču se bilo kakve zarade od ovog izdavačkog projekta, a time pozivaju i čitaoce da se uključe.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Riječ je o fiktivnom ženskom liku mlade djevojke po imenu Minka, koji je svojim humorističnim komentarima naše svakodnevice, dostigao planetarnu popularnost sa više od 150.000 pratilaca na društvenim mrežama. Stvorivši Minku, njenu mamu Omerovcu i brata Sameda, Hazim je stvorio čitavo jedno društvo čija je nacija - čovek, a religija - JEDNOSTAVNOST. I nemojte reč jednostavnost shvatiti kao nešto što nema vrednost. Naprotiv! Jednostavnost je nosilac najveće istine, a istina sreće, a sreća je neprocenjiva. Koristeći se jednostavnim životnim situacijama (svima nama i te kako poznatim), autor s lakoćom dopire do svih nas, bilo da smo iz Kalesije ili Beograda. Njegova nepresušna inspiracija, koja proizilazi iz nesebičnog interesovanja za ljude i komunikacije sa njima, obuhvatila je i obradila skoro sve sfere života jednog čoveka. Zahvaljujući jednostavnim, za region Tuzle karakterističnim jezikom, jasno možemo videti i čuti Miljanovce i kuću u kojoj Minka živi, njenu porodicu, knjige za učenje nemačkog jezika, autobus koji pristaje blizu njene kuće da je vozi na faks, kompjuter na kojem joj je upaljen YouTube, Instagram i Word. Jasno možemo čuti njene razgovore sa ukućanima i prijateljima. Jasno možemo razumeti probleme jedne bosanske tinejdžerke. Toliko je sve jasno i JEDNOSTAVNO predstavljeno da iste te likove pronalazimo u sebi dok tračarimo sa drugaricama, molimo profesore da nam daju popravni rok, namršteno peremo sudove, uhodimo simpatije po društvenim mrežama... Na spretan, humorističan način Hazim provlači velike životne istine, zbog čega one s lakoćom dopiru do nas. Jer, ako jedna blentava tinejdžerka bez dlake na jeziku kaže rešenje je u balansu..., onda ne možemo, a da se ne zapitamo - zašto ja to konačno ne primenim? U čemu je problem? Ovom izvodu iz recenzije Dušice Pavlović Kosmo, dodajmo još samo da se autor knjige, mladi bosanskohercegovački pisac, inače bečki student, dosjetio da tu popularnost glavne junakinje svoje knjige usmjeri u humanitarne svrhe, pa je sav prihod od prodaje ovog izdanja usmjeren u završetak izgradnje Centra za autizam u Tuzli i za podržavanje radionica studenata sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, koje bi imale za cilj razvijanje svijesti o postojanju osoba s autizmom i u našem društvu. Dakle, i autor, i izdavač i svi učesnici u projektu odriču se bilo kakve zarade od ovog izdavačkog projekta, a time pozivaju i čitaoce da se uključe.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter