Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.529

Facebook slicica

Katalog

Ploveći sam oko svijeta

Ploveći sam oko svijeta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Joshua Slocum


ISBN:

978-9958-40-011-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5037

Broj strana:

218

Težina:

640 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

36,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U izdanju izdavačke kuće Interliber Sarajevo, izašao je prvi prijevod na južno-slovenskim jezicima čuvenog putopisa Joshua Slocuma Ploveći sam oko svijeta.
Na taj je način Bosna i Hercegovina pretekla čak i zemlju sa dugom pomorskom tradicijom poput Hrvatske, te Srbiju, Crnu Goru.

Klasični putopis prvog čovjeka koji je sam oplovio oko svijeta.

Autobiografski prikaz putovanja Joshua Slocuma oko svijeta je jedan od najznačajnijih putopisa svih vremena. Krenuvši u aprilu 1895. sâm iz Bostona, na palubi trideset šest stopa dugoga drvenog slupa Spray, kapetan Slocum se pridružio najvećim svjetskim moreplovcima - Magellanu, Drakeu, i Cooku.
Ploveći oko svijeta bez posade ili pratnje Slocum ih je sve nadmašio: njegovo trogodišnje samačko putovanje od preko 46.000 milja ostaje po svojoj hrabrosti, vještini i odlučnosti, neusporedivo u historiji moreplovstva.

U knjizi Ploveći sam oko svijeta Slocum pripovijeda o svojim neobičnim avanturama:
susretima s piratima nakon odlaska sa Gibraltara, s divljim Indijancima u Tierra del Fuego, bijesnim olujama i nepredvidljivim koralnim grebenima, o poletušama za doručak na Pacifiku, posjeti čuvenoga istraživača Henrya Stanleyau Južnoj Africi.

I više od stoljeća Slocumova knjiga ostaje jedna od najvećih avanturističkih knjiga ikada napisanih.

  • Originalni naziv: Sailing alone around...
  • Prevodilac: Samir Delibegović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U izdanju izdavačke kuće Interliber Sarajevo, izašao je prvi prijevod na južno-slovenskim jezicima čuvenog putopisa Joshua Slocuma Ploveći sam oko svijeta. Na taj je način Bosna i Hercegovina pretekla čak i zemlju sa dugom pomorskom tradicijom poput Hrvatske, te Srbiju, Crnu Goru. Klasični putopis prvog čovjeka koji je sam oplovio oko svijeta. Autobiografski prikaz putovanja Joshua Slocuma oko svijeta je jedan od najznačajnijih putopisa svih vremena. Krenuvši u aprilu 1895. sâm iz Bostona, na palubi trideset šest stopa dugoga drvenog slupa Spray, kapetan Slocum se pridružio najvećim svjetskim moreplovcima - Magellanu, Drakeu, i Cooku. Ploveći oko svijeta bez posade ili pratnje Slocum ih je sve nadmašio: njegovo trogodišnje samačko putovanje od preko 46.000 milja ostaje po svojoj hrabrosti, vještini i odlučnosti, neusporedivo u historiji moreplovstva. U knjizi Ploveći sam oko svijeta Slocum pripovijeda o svojim neobičnim avanturama: susretima s piratima nakon odlaska sa Gibraltara, s divljim Indijancima u Tierra del Fuego, bijesnim olujama i nepredvidljivim koralnim grebenima, o poletušama za doručak na Pacifiku, posjeti čuvenoga istraživača Henrya Stanleyau Južnoj Africi. I više od stoljeća Slocumova knjiga ostaje jedna od najvećih avanturističkih knjiga ikada napisanih.

Dodatne informacije

Izdavač Interliber
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter