Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Jučer, danas i možda sutra

Jučer, danas i možda sutra

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Voki Erceg


ISBN:

9789995542214

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D6070

Broj strana:

111

Težina:

219 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj nevelikoj zbirci ipak je veliki broj priča, jer su kratke. Ponekad anegdotske, ponekad melanholične, ponekad s likovima pisaca, ponekad s likovima čitalaca, često s pripovedačevim bliskim ili dalekim rođacima, prvenstveno ocem, ponekad nalik novinskoj vesti, ali koja uvek želi da nekako saoseća, pa i jedna- predstavljajući se kao nostalgična i u kojoj se lično pomalja sam pisac ili neko ko mu je ukrao ime - nalik ispovedanju o pripovedanju i pisanju, ali su uvek o nekom manjem ili većem čudu. Priče su brzaci koji se opiru brzini. Otuda je svaka takoreći vir koji je u stanju da nas ponese, ali nas neće udaviti.

Pričanje kao da se sa svakom rečenicom zaklinje da će pohitati; međutim, u zamci prijatne protivrečnosti, očekivana žurba nije bezumna nego je lagana, pa tako izgleda kao da i mi koji knjigu čitamo žurimo, ali to činimo polako. Zbog toga se ne kajemo niti ćemo se pokajati, pošto ova knjiga koja odstupa iz hrpe jeste baš takva sa svojim dvosmislenim ritmom koji iziskuje od nas da kad jednom zaronimo u nju istrajemo do kraja i celu je preronimo. Sastavljena je od priča koje nam saputnik pripoveda dok lutamo svetom.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj nevelikoj zbirci ipak je veliki broj priča, jer su kratke. Ponekad anegdotske, ponekad melanholične, ponekad s likovima pisaca, ponekad s likovima čitalaca, često s pripovedačevim bliskim ili dalekim rođacima, prvenstveno ocem, ponekad nalik novinskoj vesti, ali koja uvek želi da nekako saoseća, pa i jedna- predstavljajući se kao nostalgična i u kojoj se lično pomalja sam pisac ili neko ko mu je ukrao ime - nalik ispovedanju o pripovedanju i pisanju, ali su uvek o nekom manjem ili većem čudu. Priče su brzaci koji se opiru brzini. Otuda je svaka takoreći vir koji je u stanju da nas ponese, ali nas neće udaviti. Pričanje kao da se sa svakom rečenicom zaklinje da će pohitati; međutim, u zamci prijatne protivrečnosti, očekivana žurba nije bezumna nego je lagana, pa tako izgleda kao da i mi koji knjigu čitamo žurimo, ali to činimo polako. Zbog toga se ne kajemo niti ćemo se pokajati, pošto ova knjiga koja odstupa iz hrpe jeste baš takva sa svojim dvosmislenim ritmom koji iziskuje od nas da kad jednom zaronimo u nju istrajemo do kraja i celu je preronimo. Sastavljena je od priča koje nam saputnik pripoveda dok lutamo svetom.

Dodatne informacije

Izdavač Biblioner
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter