Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.390

Facebook slicica

Katalog

Plamen Andaluzije

Plamen Andaluzije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-30-049-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6462

Broj strana:

280

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Selmir Pajazetović ima posebno mjesto u bosanskohercegovačkom svijetu savremenog romana, a stekao ga je prvo time što je romanom Tragom Meride del Mar, oživio pustolovni roman, i drugo, što je s romanima Avelin i ostrvo sjenki i Tajna djevojačke kule, u kojima se pojavljuju likovi mladog profesora i istraživača Majra, doktorice Džil i ostalih likova iz takozvanog Čopora tragača za čuvenim i tajanstvenim blagom, u savremenu bosanskohercegovačku književnost uveo serijal, kojeg je za sada jedini predstavnik.



Plamen Andaluzije četvrti je nastavak serijala, a sudeći po svemu iz prethodnih romana, i po onome što nam donosi u ovom četvrtom nastavku, izvjesno je da čitaoci mogu očekivati nastavak serijala. Neizvjestan je konačan broj romana u serijalu jer to autor nije ni odredio ni nagovijestio.

Posebnost Selmira Pajazetovića kao stvaraoca pustolovnih romana je i to što je pustolovnom romanu dao novu dimenziju time što se njegovi pustolovi - tragači za blagom koriste u traganju snagom svoga duha i znanja koje su stekli univerzitetskim obrazovanjem, po vokaciji su, dakle intelektualci, i savremenim blagodetima koje pruža, čudesno razvijeni, svijet elektronske tehnike kojim oni u vladaju u tolikoj mjeri da ga koriste savršeno uspješno. Može se reći da je član njihovog Čopora na kojeg se mogu osloniti kada se nađu u bezizlaznoj situaciji u traganju za blagom i pred zadnjim činom otkrivanja vjekovnih tajni skrivenog ili u nekoj kataklizmi iščezlog blaga.



Ovaj put riječ je o potrazi za blagom koje su nacisti opljačkali u Drugom svjetskom ratu i sakrili negdje na području Latinske Amerike.



Radnja romana Plamen Andaluzije smještena je u živopisne predjele Makču Pičua i najveće svjetske - prašume –područja rijeke Amazon, ali se dijelom odvija i u Španiji, Turskoj i Italiji. Početak romana je uzbudljiv, opisuje se, kao da je filmska pustolovina kakvu poznajemo iz svjetski čuvenih pustolovnih filmova, u čijoj žiži je lov i obaranje aviona u kojem su doktorica Džil i professor, koji su uspjeli da se dramatično spase, ali su se našli na udaru kriminalaca-tragača za nacističkim blagom. Tom avanturom počinje nova avantura-potraga Čopora za nacističkim blagom i tajanstvenim blagom zvanom Plamen Andaluzije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2024
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Selmir Pajazetović ima posebno mjesto u bosanskohercegovačkom svijetu savremenog romana, a stekao ga je prvo time što je romanom Tragom Meride del Mar, oživio pustolovni roman, i drugo, što je s romanima Avelin i ostrvo sjenki i Tajna djevojačke kule, u kojima se pojavljuju likovi mladog profesora i istraživača Majra, doktorice Džil i ostalih likova iz takozvanog Čopora tragača za čuvenim i tajanstvenim blagom, u savremenu bosanskohercegovačku književnost uveo serijal, kojeg je za sada jedini predstavnik. Plamen Andaluzije četvrti je nastavak serijala, a sudeći po svemu iz prethodnih romana, i po onome što nam donosi u ovom četvrtom nastavku, izvjesno je da čitaoci mogu očekivati nastavak serijala. Neizvjestan je konačan broj romana u serijalu jer to autor nije ni odredio ni nagovijestio. Posebnost Selmira Pajazetovića kao stvaraoca pustolovnih romana je i to što je pustolovnom romanu dao novu dimenziju time što se njegovi pustolovi - tragači za blagom koriste u traganju snagom svoga duha i znanja koje su stekli univerzitetskim obrazovanjem, po vokaciji su, dakle intelektualci, i savremenim blagodetima koje pruža, čudesno razvijeni, svijet elektronske tehnike kojim oni u vladaju u tolikoj mjeri da ga koriste savršeno uspješno. Može se reći da je član njihovog Čopora na kojeg se mogu osloniti kada se nađu u bezizlaznoj situaciji u traganju za blagom i pred zadnjim činom otkrivanja vjekovnih tajni skrivenog ili u nekoj kataklizmi iščezlog blaga. Ovaj put riječ je o potrazi za blagom koje su nacisti opljačkali u Drugom svjetskom ratu i sakrili negdje na području Latinske Amerike. Radnja romana Plamen Andaluzije smještena je u živopisne predjele Makču Pičua i najveće svjetske - prašume –područja rijeke Amazon, ali se dijelom odvija i u Španiji, Turskoj i Italiji. Početak romana je uzbudljiv, opisuje se, kao da je filmska pustolovina kakvu poznajemo iz svjetski čuvenih pustolovnih filmova, u čijoj žiži je lov i obaranje aviona u kojem su doktorica Džil i professor, koji su uspjeli da se dramatično spase, ali su se našli na udaru kriminalaca-tragača za nacističkim blagom. Tom avanturom počinje nova avantura-potraga Čopora za nacističkim blagom i tajanstvenim blagom zvanom Plamen Andaluzije.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter