Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Mala knjiga mudrosti

Mala knjiga mudrosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-82394-15-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6048

Broj strana:

117

Težina:

351 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mala knjiga mudrosti je zbirka nadahnutih citata, poslovica i crtica iz života najvećeg persijskog pesnika, Rumija. Kroz nju nam se Rumi obraća, baš kao što se, pre osamsto godina, obraćao svojim savremenicima.

Mala knjiga mudrosti obuhvata dvesta pedeset Rumijevih izjava i zapažanja na različite teme, u rasponu od ljubavnih jada do pokušaja razumevanja ljudske i prihvatanja božanske prirode. Citati su odabrani tako da odražavaju Rumijev pristup životu i bave se neizbežnim problemima sa kojima se i dan-danas susrećemo. Krajnji rezultat je produžena meditacija o tome kako živeti svoj život sa smislom, produktivnošću i milosrđem.

Mala knjiga mudrosti je namenjena svim ljubiteljima Rumijeve poezije, onima kojima je potrebna dnevna doza nadahnuća, duhovnim tragaocima i svima koji žude za iskonskom mudrošću.

  • Prevodilac: Ana Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mala knjiga mudrosti je zbirka nadahnutih citata, poslovica i crtica iz života najvećeg persijskog pesnika, Rumija. Kroz nju nam se Rumi obraća, baš kao što se, pre osamsto godina, obraćao svojim savremenicima. Mala knjiga mudrosti obuhvata dvesta pedeset Rumijevih izjava i zapažanja na različite teme, u rasponu od ljubavnih jada do pokušaja razumevanja ljudske i prihvatanja božanske prirode. Citati su odabrani tako da odražavaju Rumijev pristup životu i bave se neizbežnim problemima sa kojima se i dan-danas susrećemo. Krajnji rezultat je produžena meditacija o tome kako živeti svoj život sa smislom, produktivnošću i milosrđem. Mala knjiga mudrosti je namenjena svim ljubiteljima Rumijeve poezije, onima kojima je potrebna dnevna doza nadahnuća, duhovnim tragaocima i svima koji žude za iskonskom mudrošću.

Dodatne informacije

Izdavač Arete
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter