Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Katakombe u Varcaru

Katakombe u Varcaru

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-201-832-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0929

Broj strana:

300

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

43,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autor izlaže vlastitu sliku Bosne i tragične bosanske povijesti, s razumijevanjem i prihvaćanjem svih drugih, individualiziranih i drukčijih slika.

Katakombe u Varcaru je žanrovski raznorodna knjiga, sklopljena od ogleda i eseja pisanih u posljednjih dvadesetak godina. Kroz tematski okvir Bosne i njezine povijesti Ivan Lovrenović ispisuje iskustvo generacije koja je vlastitom kožom svjedočila rođenje i smrt jugoslavenskoga komunizma. Neki od ovih ogleda svojedobno su se mogli čitati kao vrsta recepta ili preporuke. Gubitkom svojih dnevnih povoda i razloga oni nisu izgubili na angažiranosti, ali su se iz novinskih članaka i kolumni pretvorili u vrhunsku nonfikcionalnu i ispovjednu prozu, onakvu kakva se u Hrvatskoj do Lovrenovića nije pisala. Katakombe u Varcaru tužna su i potresna knjiga, jer većim svojim dijelom svjedoči istinu zemlje koja je nakon stoljeća svoje povijesti ostala neželjena, ali to je i knjiga čovjekovog dostojanstva. Autor na pustome mjestu, na kraju jednoga doba, drži lekciju iz uspravnosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor izlaže vlastitu sliku Bosne i tragične bosanske povijesti, s razumijevanjem i prihvaćanjem svih drugih, individualiziranih i drukčijih slika. Katakombe u Varcaru je žanrovski raznorodna knjiga, sklopljena od ogleda i eseja pisanih u posljednjih dvadesetak godina. Kroz tematski okvir Bosne i njezine povijesti Ivan Lovrenović ispisuje iskustvo generacije koja je vlastitom kožom svjedočila rođenje i smrt jugoslavenskoga komunizma. Neki od ovih ogleda svojedobno su se mogli čitati kao vrsta recepta ili preporuke. Gubitkom svojih dnevnih povoda i razloga oni nisu izgubili na angažiranosti, ali su se iz novinskih članaka i kolumni pretvorili u vrhunsku nonfikcionalnu i ispovjednu prozu, onakvu kakva se u Hrvatskoj do Lovrenovića nije pisala. Katakombe u Varcaru tužna su i potresna knjiga, jer većim svojim dijelom svjedoči istinu zemlje koja je nakon stoljeća svoje povijesti ostala neželjena, ali to je i knjiga čovjekovog dostojanstva. Autor na pustome mjestu, na kraju jednoga doba, drži lekciju iz uspravnosti.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter