Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Tarot

Tarot

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-80426-89-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6055

Broj strana:

530

Težina:

890 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

56,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Alehandro Hodorovski, u svom prepoznatljivom psihomagičnom stilu, Tarot koristi kao alat koji nam omogućava da spoznamo sebe.

Pred nama se otvara višeznačan, zabavan i uzbudljiv svet Tarota koji se sastoji od Velikih i Malih arkana – živopisnih likova sa kostimima i gestovima koji čine jedan simbolički, beskrajno mnogoznačan jezik koji čeka odvažne pojedince da ga dešifruju. Svaka karta je ogledalo koje reflektuje naše trenutno psihološko stanje. Tumačenje Tarota je zamišljeno kao složeni sistem veza između karata koji teži da se poveže u jednu veliku mandalu – sliku koja dovodi do prosvetljenja. Više od pola veka, Hodorovski organizuje radionice, vodi kurseve, predavanja i besplatno tumači karte restauriranog Marsejskog tarota.

„Ovo je monumentalno i jedinstveno delo, jednostavno i snažno poput aritekture piramida, dakle trajno poput njih; knjiga koja sažima sve nauke, čije beskonačne kombinacije mogu da reše sve probleme; knjiga koja govori dok nagoni na razmišljanje; knjiga koja inspiriše i reguliše sve moguće koncepte: možda remek-delo ljudskog uma, i sigurno jedna od najlepših stvari koje nam je ostavila antika; univerzalna ključna kost, prava filozofska mašina koja sprečava um da zaluta, i istovremeno mu daje inicijativu i slobodu; to je matematika primenjena na apsolutno, savez pozitivnog sa idealnim, to je lutrija misli, vrlo rigorozno tačna baš kao i brojevi, na kraju, to je možda ono što je ljudski um prvi put pojmio na najjednostavniji i najveličanstveniji način.”

Zakoračite u magični svet Tarota koji će vam dopustiti da sebe posmatrate večnim, beskonačnim pogledom.

  • Originalni naziv: La voie du tarot / Alejandro...
  • Prevodilac: Ivana Krgović
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Alehandro Hodorovski, u svom prepoznatljivom psihomagičnom stilu, Tarot koristi kao alat koji nam omogućava da spoznamo sebe. Pred nama se otvara višeznačan, zabavan i uzbudljiv svet Tarota koji se sastoji od Velikih i Malih arkana – živopisnih likova sa kostimima i gestovima koji čine jedan simbolički, beskrajno mnogoznačan jezik koji čeka odvažne pojedince da ga dešifruju. Svaka karta je ogledalo koje reflektuje naše trenutno psihološko stanje. Tumačenje Tarota je zamišljeno kao složeni sistem veza između karata koji teži da se poveže u jednu veliku mandalu – sliku koja dovodi do prosvetljenja. Više od pola veka, Hodorovski organizuje radionice, vodi kurseve, predavanja i besplatno tumači karte restauriranog Marsejskog tarota. „Ovo je monumentalno i jedinstveno delo, jednostavno i snažno poput aritekture piramida, dakle trajno poput njih; knjiga koja sažima sve nauke, čije beskonačne kombinacije mogu da reše sve probleme; knjiga koja govori dok nagoni na razmišljanje; knjiga koja inspiriše i reguliše sve moguće koncepte: možda remek-delo ljudskog uma, i sigurno jedna od najlepših stvari koje nam je ostavila antika; univerzalna ključna kost, prava filozofska mašina koja sprečava um da zaluta, i istovremeno mu daje inicijativu i slobodu; to je matematika primenjena na apsolutno, savez pozitivnog sa idealnim, to je lutrija misli, vrlo rigorozno tačna baš kao i brojevi, na kraju, to je možda ono što je ljudski um prvi put pojmio na najjednostavniji i najveličanstveniji način.” Zakoračite u magični svet Tarota koji će vam dopustiti da sebe posmatrate večnim, beskonačnim pogledom.

Dodatne informacije

Izdavač Arete
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter