Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Autodesk Inventor R11 - Parametrijsko modeliranje

Autodesk Inventor R11 -  Parametrijsko modeliranje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Randy H. Shih


ISBN:

978-86-7310-380-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M0470

Broj strana:

365

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

51,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Primarni cilj knjige Parametrijsko modeliranje pomoću Autodesk Inventora R11 je da predstavi različite aspekte dizajniranja pomoću geometrijskog modeliranja i parametrijskog modeliranja.

Knjiga koristi Autodesk Inventor R11 kao alatku za modeliranje, a poglavlja se nadovezuju u pedagoškom redosljedu kako bi vas vodila od konstrukcije osnovnih geometrijskih modela do građenja inteligentnih mehaničkih dizajna, kreiranje skica sa više prikaza i modeliranja sklopova. Ovaj tekst koristi praktični pristup pogodan za uvježbavanje važnih tehnika parametrijskog modeliranja i koncepata.

Ova knjiga sadrži seriju od deset lekcija, u stilu uputstava, koje su dizajnirane tako da predstave Autodesk Inventor CAD korisnicima koji su početnici. Ovaj tekst je također koristan za Autodesk Inventor korisnike koji prelaze sa prethodnog izdanja programa. Tehnike geometrijskog modeliranja i koncepti koji su opisani u ovom tekstu primjenjivi su i na druge parametrijske CAD pakete koji rade sa oblicima. Osnovni stav ove knjige je da što više dizajna kreirate pomoću Autodesk Inventora, bolje ćete upoznati program. Sa ovim na umu, svaka lekcija predstavlja novi set komandi i koncepata, koje se nadograđuju na prethodne lekcije.

Knjiga za odličan uvod u Autodesk Inventor 11
Ova knjiga ne namjerava pokriti sve funkcije Autodesk Inventora, već samo osigurati uvodno predstavljanje programa. Namjera je bila pomoći vam da steknete dobru osnovu za dalje istraživanje i razvoj na uzbudljivom polju Computer Aided Engineeringa.

SADRŽAJ :

1. Uvod - Početak
2. Osnove parametrijskog programiranja
3. Constructive Solid Geometry koncepti
4. Drvo istorije modela
5. Osnove parametrijskih ograničenja
6. Gometrijski konstrukcioni alati
7. Roditelj/dijete odnos i BORN tehnika
8. Crtanje dijelova i asocijativna funkcionalnost
9. Datum oblici i pomoćni prikazi
10. Simetrični oblici u dizajnima
11. Napredni 3D konstrukcijski alati
12. Modeliranje sklopa - Spajanje svega u cjelinu
Index

  • Originalni naziv: Parametring Modeling...
  • Prevodilac: Saša Prudkov, Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Primarni cilj knjige Parametrijsko modeliranje pomoću Autodesk Inventora R11 je da predstavi različite aspekte dizajniranja pomoću geometrijskog modeliranja i parametrijskog modeliranja. Knjiga koristi Autodesk Inventor R11 kao alatku za modeliranje, a poglavlja se nadovezuju u pedagoškom redosljedu kako bi vas vodila od konstrukcije osnovnih geometrijskih modela do građenja inteligentnih mehaničkih dizajna, kreiranje skica sa više prikaza i modeliranja sklopova. Ovaj tekst koristi praktični pristup pogodan za uvježbavanje važnih tehnika parametrijskog modeliranja i koncepata. Ova knjiga sadrži seriju od deset lekcija, u stilu uputstava, koje su dizajnirane tako da predstave Autodesk Inventor CAD korisnicima koji su početnici. Ovaj tekst je također koristan za Autodesk Inventor korisnike koji prelaze sa prethodnog izdanja programa. Tehnike geometrijskog modeliranja i koncepti koji su opisani u ovom tekstu primjenjivi su i na druge parametrijske CAD pakete koji rade sa oblicima. Osnovni stav ove knjige je da što više dizajna kreirate pomoću Autodesk Inventora, bolje ćete upoznati program. Sa ovim na umu, svaka lekcija predstavlja novi set komandi i koncepata, koje se nadograđuju na prethodne lekcije. Knjiga za odličan uvod u Autodesk Inventor 11 Ova knjiga ne namjerava pokriti sve funkcije Autodesk Inventora, već samo osigurati uvodno predstavljanje programa. Namjera je bila pomoći vam da steknete dobru osnovu za dalje istraživanje i razvoj na uzbudljivom polju Computer Aided Engineeringa. SADRŽAJ : 1. Uvod - Početak 2. Osnove parametrijskog programiranja 3. Constructive Solid Geometry koncepti 4. Drvo istorije modela 5. Osnove parametrijskih ograničenja 6. Gometrijski konstrukcioni alati 7. Roditelj/dijete odnos i BORN tehnika 8. Crtanje dijelova i asocijativna funkcionalnost 9. Datum oblici i pomoćni prikazi 10. Simetrični oblici u dizajnima 11. Napredni 3D konstrukcijski alati 12. Modeliranje sklopa - Spajanje svega u cjelinu Index

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter