Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Lingvistička povijest Europe

Lingvistička povijest Europe

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-341-061-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4381

Broj strana:

339

Težina:

441 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prema mojem poznavanju predmeta, akademik Matasović nije imao izravnoga uzora za svoju knjigu. Ona je plod ponajprije njegovih osobnih istraživanja i razmišljanja koja se oslanjaju na vrlo široka lingvistička i kulturno povijesna autorova znanja te na sustavno praćenje relevantne znanstvene i stručne literature. Takvo djelo bilo bi prvorazredan događaj i kada bi se pojavilo na nekome od velikih jezika; a za nas ima dvostruku vrijednost.

Prvo, ono nas upoznaje s mnogobrojnim čimbenicima koji (osim internih jezičnih težnji i zakonitosti) modeliraju jezični razvitak na danome prostoru. Drugo, ono nas upozorava da je za očuvanje jezika u suvremenom svijetu i u svijetu bliske budućnosti važno sustavno voditi računa o jezičnoj politici kako bi se mogli predvidjeti i preduhitriti svi razorni efekti kojima su jezici (osobito oni mali) već sad izloženi i kojima će izloženi biti sve više (August Kovačec).

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prema mojem poznavanju predmeta, akademik Matasović nije imao izravnoga uzora za svoju knjigu. Ona je plod ponajprije njegovih osobnih istraživanja i razmišljanja koja se oslanjaju na vrlo široka lingvistička i kulturno povijesna autorova znanja te na sustavno praćenje relevantne znanstvene i stručne literature. Takvo djelo bilo bi prvorazredan događaj i kada bi se pojavilo na nekome od velikih jezika; a za nas ima dvostruku vrijednost. Prvo, ono nas upoznaje s mnogobrojnim čimbenicima koji (osim internih jezičnih težnji i zakonitosti) modeliraju jezični razvitak na danome prostoru. Drugo, ono nas upozorava da je za očuvanje jezika u suvremenom svijetu i u svijetu bliske budućnosti važno sustavno voditi računa o jezičnoj politici kako bi se mogli predvidjeti i preduhitriti svi razorni efekti kojima su jezici (osobito oni mali) već sad izloženi i kojima će izloženi biti sve više (August Kovačec).

Dodatne informacije

Izdavač Matica Hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter