Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Poremećaji u prehrani - 100 pitanja i odgovora

Poremećaji u prehrani - 100 pitanja i odgovora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0756-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5783

Broj strana:

203

Težina:

381 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Poremećaj prehrane bolest je koja se očituje u različitim oblicima nezdrave prehrane i navici kontroliranja težine, koji postaju opsesivno-kompulziv-ne i/ili impulzivne prirode. Poremećaji prehrane gotovo uvijek počinju kao dijetalna prehrana, ali ne tiču se samo hrane i težine.

Osobe koje pate od njih također pate od nedostatka samopouzdanja, depresije, anksioznosti ili nekih drugih psiholoških stanja. Osim toga, oni izazivaju određene zdravstvene komplikacije, od hipotermije i gubitka kose do rupture jednjaka. Danas se smatra da postoje mnogobrojni uzroci genetske, biološke, psihološke i kulturološke prirode.

Tri glavna poremećaja prehrane su: anorexia nervosa, bulimia nervosa i poremećaj prejedanja (BED - binge eating disorder). Iskustva poremećaja prehrane su teška, frustriraju, pa čak i zastrašuju. Riječ je o biopsihosocijalnim bolestima čije liječenje znači novinu i upravo zbog toga, svakog se dana dolazi do novih spoznaja i otkrića.

Cilj ove knjige je da vam posluži kao brzinski vodič, a namijenjena je svima koji traže jednostavne i korisne odgovore na bitna i složena pitanja:

Kad se nepravilna prehrana pretvara u poremećaj? Je li tomu genetika uzrok ili možda naša kultura? Kako odabrati kvalitetnog terapeuta ili program liječenja? Postoje li alternativni oblici liječenja? Kako pomoći voljenoj osobi koja boluje od poremećaja u prehrani?

Knjiga Poremećaji prehrane: 100 pitanja i odgovora nudi odgovore na ova i mnoga druga pitanja. U njoj ćete pronaći opis svakog poremećaja, probleme koji ih izazivaju, te mnoštva problema koje sami uzrokuju. Knjiga ujedno, do pojedinosti, pojašnjava zlouporabu laksativa, vježbi, propadanje zuba i primjenu lijekova.

Knjiga Poremećaji prehrane služi kao jednostavan vodič za sve koji boluju i njihove voljene osobe pružajući znanstveno utemeljene i praktične informacije te naputke o raspoloživim oblicima liječenja.

  • Prevodilac: Andrea Pongrac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 162x234
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Poremećaj prehrane bolest je koja se očituje u različitim oblicima nezdrave prehrane i navici kontroliranja težine, koji postaju opsesivno-kompulziv-ne i/ili impulzivne prirode. Poremećaji prehrane gotovo uvijek počinju kao dijetalna prehrana, ali ne tiču se samo hrane i težine. Osobe koje pate od njih također pate od nedostatka samopouzdanja, depresije, anksioznosti ili nekih drugih psiholoških stanja. Osim toga, oni izazivaju određene zdravstvene komplikacije, od hipotermije i gubitka kose do rupture jednjaka. Danas se smatra da postoje mnogobrojni uzroci genetske, biološke, psihološke i kulturološke prirode. Tri glavna poremećaja prehrane su: anorexia nervosa, bulimia nervosa i poremećaj prejedanja (BED - binge eating disorder). Iskustva poremećaja prehrane su teška, frustriraju, pa čak i zastrašuju. Riječ je o biopsihosocijalnim bolestima čije liječenje znači novinu i upravo zbog toga, svakog se dana dolazi do novih spoznaja i otkrića. Cilj ove knjige je da vam posluži kao brzinski vodič, a namijenjena je svima koji traže jednostavne i korisne odgovore na bitna i složena pitanja: Kad se nepravilna prehrana pretvara u poremećaj? Je li tomu genetika uzrok ili možda naša kultura? Kako odabrati kvalitetnog terapeuta ili program liječenja? Postoje li alternativni oblici liječenja? Kako pomoći voljenoj osobi koja boluje od poremećaja u prehrani? Knjiga Poremećaji prehrane: 100 pitanja i odgovora nudi odgovore na ova i mnoga druga pitanja. U njoj ćete pronaći opis svakog poremećaja, probleme koji ih izazivaju, te mnoštva problema koje sami uzrokuju. Knjiga ujedno, do pojedinosti, pojašnjava zlouporabu laksativa, vježbi, propadanje zuba i primjenu lijekova. Knjiga Poremećaji prehrane služi kao jednostavan vodič za sve koji boluju i njihove voljene osobe pružajući znanstveno utemeljene i praktične informacije te naputke o raspoloživim oblicima liječenja.

Dodatne informacije

Izdavač Mladinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter