Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Fusnota

Fusnota

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0322-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2726

Broj strana:

232

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Fusnota je treća knjiga Kornelija Bate Kovača i izvijesno najbolje od svega što je dosad napisao. To su, u najkraćem, samo uslovno rečeno priče o pjesmama koje su obilježile ne samo njegovu karijeru, već i živote mnogih od nas. Riječ je, u stvari, o svjedočanstvu (ili podsjetniku), kome ranije ili kasnije pribjegavaju istinski stvaraoci bogate biografije, kako se neke epizode od životne važnosti ne bi zauvijek zagubile.

Temeljito, predano i istrajno, kako to može samo umjetnik njegovog kalibra, Bata se orkanskom snagom svog intelekta do kraja posvećuje svemu što radi, pa je to slučaj i sa Fusnotom: ona nikako ne pripada ogoljenom i jeftinom tabloidnom miljeu, sa kojim smo, nažalost, danas sve češće suočeni, već ozbiljnom opisu događaja i ličnosti u njima koji su presudno uticali na Batino stvaralaštvo. Vrijednost Fusnote je neprocjenjiva jer je u pitanju slika vremena za koje često umijemo da kažemo da je bilo i nevino i lijepo i - bolje!

Ova knjiga se lako čita, njeni junaci su mnoge poznate ličnosti, a stil kojim je napisana je gotovo identičan onom koji je krasio Batu kao (razbarušenog) kompozitora. U svojevrsnom spoju realnog i irealnog, on se u spletu paralelnih radnji poigrava sa osobama iz svoje neposredne prošlosti, kojima će inače Fusnota biti beskrajno simpatična i draga.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Fusnota je treća knjiga Kornelija Bate Kovača i izvijesno najbolje od svega što je dosad napisao. To su, u najkraćem, samo uslovno rečeno priče o pjesmama koje su obilježile ne samo njegovu karijeru, već i živote mnogih od nas. Riječ je, u stvari, o svjedočanstvu (ili podsjetniku), kome ranije ili kasnije pribjegavaju istinski stvaraoci bogate biografije, kako se neke epizode od životne važnosti ne bi zauvijek zagubile. Temeljito, predano i istrajno, kako to može samo umjetnik njegovog kalibra, Bata se orkanskom snagom svog intelekta do kraja posvećuje svemu što radi, pa je to slučaj i sa Fusnotom: ona nikako ne pripada ogoljenom i jeftinom tabloidnom miljeu, sa kojim smo, nažalost, danas sve češće suočeni, već ozbiljnom opisu događaja i ličnosti u njima koji su presudno uticali na Batino stvaralaštvo. Vrijednost Fusnote je neprocjenjiva jer je u pitanju slika vremena za koje često umijemo da kažemo da je bilo i nevino i lijepo i - bolje! Ova knjiga se lako čita, njeni junaci su mnoge poznate ličnosti, a stil kojim je napisana je gotovo identičan onom koji je krasio Batu kao (razbarušenog) kompozitora. U svojevrsnom spoju realnog i irealnog, on se u spletu paralelnih radnji poigrava sa osobama iz svoje neposredne prošlosti, kojima će inače Fusnota biti beskrajno simpatična i draga.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter