Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Istorija sporta

Istorija sporta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-99955-99-03-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5993

Broj strana:

225

Težina:

465 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga se sastoji od četiri poglavlja. U prvom poglavlju obrađeni su naučni osnovi istorije nauke o sportu. Između ostalog u ovom poglavlju data je metodologija i metodika društvenih i sportskih nauka.

Drugo poglavlje obrađuje paradigmatski pristup istraživanja istorije sporta, gdje je obuhvaćena klasifikacija istorijskih istraživanja i njihova primjena u društvenim i sportskim naukama.

Treće poglavlje obrađuje istoriju sporta kao predmet naučnih istraživanja, gdje je navedena primjena istorijskog metoda u istraživanju istorije sporta, kao i primjena komparativnih metoda u istraživanju istorije sporta.
Četvrto poglavlje nosi naslov Istorija sporta od prvobitne zajednice od XXI vijeka, a obuhvata razdoblje, prvobitne jedinice, feudalizma, kapitalizma, od prve decenije XX vijeka do početka XXI vijeka.
Naredna je hronologija Olimpijskih igara od 1896 do 2015.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga se sastoji od četiri poglavlja. U prvom poglavlju obrađeni su naučni osnovi istorije nauke o sportu. Između ostalog u ovom poglavlju data je metodologija i metodika društvenih i sportskih nauka. Drugo poglavlje obrađuje paradigmatski pristup istraživanja istorije sporta, gdje je obuhvaćena klasifikacija istorijskih istraživanja i njihova primjena u društvenim i sportskim naukama. Treće poglavlje obrađuje istoriju sporta kao predmet naučnih istraživanja, gdje je navedena primjena istorijskog metoda u istraživanju istorije sporta, kao i primjena komparativnih metoda u istraživanju istorije sporta. Četvrto poglavlje nosi naslov Istorija sporta od prvobitne zajednice od XXI vijeka, a obuhvata razdoblje, prvobitne jedinice, feudalizma, kapitalizma, od prve decenije XX vijeka do početka XXI vijeka. Naredna je hronologija Olimpijskih igara od 1896 do 2015.

Dodatne informacije

Izdavač Evropski univerzitet Brčko
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter