Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Uvod u geografske informacione sisteme

Uvod u geografske informacione sisteme

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926864316

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5586

Broj strana:

365

Težina:

703 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,80 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Geografski informacioni sistemi su odavno postali dio savremenog života, te ih dosta ljudi, svjesno ili nesvjesno svakodnevno koristi (vremenske prognoze, korištenje navigacije u autima, uzgoj poljoprivrednih kultura, trgovina nekretninama).

Iako su se počeli razvijati još 60-tih godina 20. vijeka, na području Bosne i Hercegovine, i šire regije, evidentan je deficit literature iz ove discipline iz čega se javila potreba za pisanjem ove knjige.

Knjiga je koncipirana u 13 poglavlja, gdje su na 365 stranica obrađeni principi i primjena geografskih informacionih sistema.
Sve su cjeline potkrijepljenje brojnim grafičkim prilozima (kartama, šemama, dijagramima, skicama, crtežima, fotografijama) koji olakšavaju razumijevanje i jednostavnije približavanje materije čitaocu.

Namijenjena je početnicima, koji tek treba da se upoznaju sa neslućenim mogućnostima geografskih informacionih sistema. Tu spadaju prije svega studenti koji primjenjuju ili uče kako da primijene geografske informacione sisteme u svom radu. Takođe je namijenjena i mnogim praktičarima koji u svojim poslovima imaju priliku da ga koriste.

Knjiga Uvod u geografske informacione sisteme je pisana kao udžbenik a ne kao priručnik za korištenje.

Iz nje se ne mogu naučiti načini rada u bilo kojem od brojnih softvera geografskih informacionih sistema ali se mogu naučiti principi geografskih informacionih sistema. Nezamjenjiva je i uloga informacionih tehnologija u razvoju GIS-a kao alata za konceptualizaciju hiljadugodišnjeg razvoja geografske naučne misli u softverskoj arhitekturi.

Internet stvari, računarstvo u oblaku, proizvodi daljinske detekcije, virtuelna stvarnost, proširena stvarnost i druge tehnologije se integrišu u geografske informacione sisteme radi efikasnijeg pronalaska rješenja za sveprisutne geografske probleme.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Geografski informacioni sistemi su odavno postali dio savremenog života, te ih dosta ljudi, svjesno ili nesvjesno svakodnevno koristi (vremenske prognoze, korištenje navigacije u autima, uzgoj poljoprivrednih kultura, trgovina nekretninama). Iako su se počeli razvijati još 60-tih godina 20. vijeka, na području Bosne i Hercegovine, i šire regije, evidentan je deficit literature iz ove discipline iz čega se javila potreba za pisanjem ove knjige. Knjiga je koncipirana u 13 poglavlja, gdje su na 365 stranica obrađeni principi i primjena geografskih informacionih sistema. Sve su cjeline potkrijepljenje brojnim grafičkim prilozima (kartama, šemama, dijagramima, skicama, crtežima, fotografijama) koji olakšavaju razumijevanje i jednostavnije približavanje materije čitaocu. Namijenjena je početnicima, koji tek treba da se upoznaju sa neslućenim mogućnostima geografskih informacionih sistema. Tu spadaju prije svega studenti koji primjenjuju ili uče kako da primijene geografske informacione sisteme u svom radu. Takođe je namijenjena i mnogim praktičarima koji u svojim poslovima imaju priliku da ga koriste. Knjiga Uvod u geografske informacione sisteme je pisana kao udžbenik a ne kao priručnik za korištenje. Iz nje se ne mogu naučiti načini rada u bilo kojem od brojnih softvera geografskih informacionih sistema ali se mogu naučiti principi geografskih informacionih sistema. Nezamjenjiva je i uloga informacionih tehnologija u razvoju GIS-a kao alata za konceptualizaciju hiljadugodišnjeg razvoja geografske naučne misli u softverskoj arhitekturi. Internet stvari, računarstvo u oblaku, proizvodi daljinske detekcije, virtuelna stvarnost, proširena stvarnost i druge tehnologije se integrišu u geografske informacione sisteme radi efikasnijeg pronalaska rješenja za sveprisutne geografske probleme.

Dodatne informacije

Izdavač Udruženje geografa u Bosni i Hercegovini
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter