Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Programabilni logički kontroleri - Uvod u programiranje i primenu

Programabilni logički kontroleri - Uvod u programiranje i primenu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-389-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M3504

Broj strana:

190

Težina:

1001 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U knjizi je primenjen koncept koji obuhvata sva znanja neophodna prilikom upotrebe PLC-ova. Bez obzira na široku lepezu tema koje obrađuje, knjiga nije pretrpana, već nudi sasvim dovoljno znanja za svaku obrađenu oblast. Izložen koncept se uglavnom zasniva na novom Siemensovom PLC-u Simatic S7-1200 i novim softverskim alatima Step 7 Basic i Professional, što predstavlja veliku prednost jer je kompanija Siemens uvođenjem TIA portala omogućila jedinstveni programerski alat za sve svoje aktuelne PLC-ove klase Simatic S7 (S71200, S7300, S7400, S71500).

Pored toga što je baza za izradu knjige bila Siemensova PLC oprema, knjiga nosi univerzalnost u smislu toga da na jasan način uvodi korisnike u svet PLC-ova pa se znanje stečeno pomoću nje može lako primeniti na bilo koju drugu vrstu PLC-ova. Ovo izdanje je podržao i SIEMENS d.o.o. Beograd.

Autoru je ovo druga knjiga sa istom tematikom. Prva knjiga pod nazivom “Programabilni logički kontroleri” objavljena je 2008. (Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Beograd) i predstavlja zvanično odobreni udžbenik za srednje elektrotehničke škole. Nova knjiga je autorsko izdanje, a namenjena je nekoj sasvim drugoj populaciji, nešto starijoj, PLC programerima, inženjerima održavanja, elektrotehničarima održavanja, početnicima u radu sa PLC-ovima, studentima na smerovima koji izučavaju procesno upravljanje i automatiku. Ukratko, dobrodošla je svima koji imaju bilo kakvu dodirnu tačku s PLC uređajima, kako onima koji tek ulaze u svet PLC-ova i industrijske automatike, tako i onima sa iskustvom.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x275
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U knjizi je primenjen koncept koji obuhvata sva znanja neophodna prilikom upotrebe PLC-ova. Bez obzira na široku lepezu tema koje obrađuje, knjiga nije pretrpana, već nudi sasvim dovoljno znanja za svaku obrađenu oblast. Izložen koncept se uglavnom zasniva na novom Siemensovom PLC-u Simatic S7-1200 i novim softverskim alatima Step 7 Basic i Professional, što predstavlja veliku prednost jer je kompanija Siemens uvođenjem TIA portala omogućila jedinstveni programerski alat za sve svoje aktuelne PLC-ove klase Simatic S7 (S71200, S7300, S7400, S71500). Pored toga što je baza za izradu knjige bila Siemensova PLC oprema, knjiga nosi univerzalnost u smislu toga da na jasan način uvodi korisnike u svet PLC-ova pa se znanje stečeno pomoću nje može lako primeniti na bilo koju drugu vrstu PLC-ova. Ovo izdanje je podržao i SIEMENS d.o.o. Beograd. Autoru je ovo druga knjiga sa istom tematikom. Prva knjiga pod nazivom “Programabilni logički kontroleri” objavljena je 2008. (Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Beograd) i predstavlja zvanično odobreni udžbenik za srednje elektrotehničke škole. Nova knjiga je autorsko izdanje, a namenjena je nekoj sasvim drugoj populaciji, nešto starijoj, PLC programerima, inženjerima održavanja, elektrotehničarima održavanja, početnicima u radu sa PLC-ovima, studentima na smerovima koji izučavaju procesno upravljanje i automatiku. Ukratko, dobrodošla je svima koji imaju bilo kakvu dodirnu tačku s PLC uređajima, kako onima koji tek ulaze u svet PLC-ova i industrijske automatike, tako i onima sa iskustvom.

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter