Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Evolucija svega, kako nastaju nove ideje

Evolucija svega, kako nastaju nove ideje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Matt Ridley


ISBN:

978-86-6145-311-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B4526

Broj strana:

318

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Met Ridli ruši mit o svetu kao unapred osmišljenom i isplaniranom mestu za život, gde velikim događajima i promenama današnjice neko upravlja odozgo. Sasvim je suprotno, naša najveća dostignuća dolaze odozdo, za šta Ridli nalazi brojne argumente u nauci, ekonomiji, istoriji, politici i filozofiji i uverljivo pokazuje da ljudsko društvo evoluira i da se veliki događaji i kretanja, ljudska dostignuća, navike i običaji – praktično celokupna ljudska kultura – menjaju postepeno, spontano i neminovno, po istim principima koji vladaju evolucijom živog sveta. Ridli kaže:

Darvinizam je specijalna teorija evolucije; postoji još i opšta teorija evolucije koja se ne odnosi samo na biologiju. Ona se primenjuje na društvo, novac, tehnologiju, jezik, pravo, kulturu, muziku, nasilje, istoriju, obrazovanje, politiku, Boga, moralnost. Time potvrđuje da je društvo rezultat čovekovog delovanja, ali nas i oslobađa opsednutosti intencionalnošću, zamisli i planiranjem. Knjiga koja tera na promišljanje – a koja je u isti mah uverljiva i kontroverzna, autoritativna i ambiciozna – menja način na koji mislimo o svetu i kako on funkcioniše.

  • Originalni naziv: The Evolution of Everything...
  • Prevodilac: Gordana Matić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Met Ridli ruši mit o svetu kao unapred osmišljenom i isplaniranom mestu za život, gde velikim događajima i promenama današnjice neko upravlja odozgo. Sasvim je suprotno, naša najveća dostignuća dolaze odozdo, za šta Ridli nalazi brojne argumente u nauci, ekonomiji, istoriji, politici i filozofiji i uverljivo pokazuje da ljudsko društvo evoluira i da se veliki događaji i kretanja, ljudska dostignuća, navike i običaji – praktično celokupna ljudska kultura – menjaju postepeno, spontano i neminovno, po istim principima koji vladaju evolucijom živog sveta. Ridli kaže: Darvinizam je specijalna teorija evolucije; postoji još i opšta teorija evolucije koja se ne odnosi samo na biologiju. Ona se primenjuje na društvo, novac, tehnologiju, jezik, pravo, kulturu, muziku, nasilje, istoriju, obrazovanje, politiku, Boga, moralnost. Time potvrđuje da je društvo rezultat čovekovog delovanja, ali nas i oslobađa opsednutosti intencionalnošću, zamisli i planiranjem. Knjiga koja tera na promišljanje – a koja je u isti mah uverljiva i kontroverzna, autoritativna i ambiciozna – menja način na koji mislimo o svetu i kako on funkcioniše.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter