Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Etika za Amadora

Etika za Amadora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6101-28-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9611

Broj strana:

174

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Središnja tema ove knjige, koju je autor posvetio svome sinu, je sloboda kao bitna odrednica ljudskog bića i umjetnost življenja tj. životna spoznaja o tome kako valja mudro i dobro postupiti u nekim trenucima, koji od čovjeka zahtijevaju slobodnu odluku. Nepretenciozan ali ozbiljan i odgovoran pristup temi, čini djelo pristupačnim i za adolescente, te ono tako ispunjava svoju osnovnu odgojnu funkciju koju mu je autor namijenio, a to je razumijevanje središnjih etičkih pojmova i razvijanje smisla za etičnu životnu praksu kod mladeži. Autor se pritom služi brojnim primjerima iz života, ali i citatima iz književnih djela.

Etika za Amadora je antipedagoško tumačenje etičkih problema, upućeno petnaestogodišnjaku, u Savaterovu slučaju prvo konkretnom primatelju, pa onda čitateljima. Uzorna knjiga koja ne propovijeda već samo govori, koja ne daje konačna objašnjenja već postavlja pitanja. Koja upućuje na razmišljanje i ostavlja otvorene teme svakome od nas: ako je nešto dobro za mene, nije za društvo, kako ću odlučiti? Da ili Ne? Ja ili Drugi? Misliti i odlučivati, ne ponavljati zgotovljena rješenja.

Ova knjiga, osobna i subjektivna, univerzalna je. Smišljena je i napisana tako da bi je mogli čitati adolescenti. Nije joj cilj da proizvodi građane koji misle dobronamjerno (a još manje zlonamjerno), već da potiče razvoj slobodnih mislilaca. (F. Savater).

  • Originalni naziv: Etica para Amador
  • Prevodilac: Karlo Budor
  • Izdanje: 1
  • Godina: 1998
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Središnja tema ove knjige, koju je autor posvetio svome sinu, je sloboda kao bitna odrednica ljudskog bića i umjetnost življenja tj. životna spoznaja o tome kako valja mudro i dobro postupiti u nekim trenucima, koji od čovjeka zahtijevaju slobodnu odluku. Nepretenciozan ali ozbiljan i odgovoran pristup temi, čini djelo pristupačnim i za adolescente, te ono tako ispunjava svoju osnovnu odgojnu funkciju koju mu je autor namijenio, a to je razumijevanje središnjih etičkih pojmova i razvijanje smisla za etičnu životnu praksu kod mladeži. Autor se pritom služi brojnim primjerima iz života, ali i citatima iz književnih djela. Etika za Amadora je antipedagoško tumačenje etičkih problema, upućeno petnaestogodišnjaku, u Savaterovu slučaju prvo konkretnom primatelju, pa onda čitateljima. Uzorna knjiga koja ne propovijeda već samo govori, koja ne daje konačna objašnjenja već postavlja pitanja. Koja upućuje na razmišljanje i ostavlja otvorene teme svakome od nas: ako je nešto dobro za mene, nije za društvo, kako ću odlučiti? Da ili Ne? Ja ili Drugi? Misliti i odlučivati, ne ponavljati zgotovljena rješenja. Ova knjiga, osobna i subjektivna, univerzalna je. Smišljena je i napisana tako da bi je mogli čitati adolescenti. Nije joj cilj da proizvodi građane koji misle dobronamjerno (a još manje zlonamjerno), već da potiče razvoj slobodnih mislilaca. (F. Savater).

Dodatne informacije

Izdavač EDUCA - nakladno društvo d.o.o.
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter