Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.307

Facebook slicica

Katalog

150 igara prstićima za razvoj fine motorike i govora

150 igara prstićima za razvoj fine motorike i govora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7685-08-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K4603

Broj strana:

120

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

gre prstićima nisu samo zabavna i zanimljiva aktivnost, nego i vrlo korisna vježba. Pokretljivost djetetovih prstića izravno je povezana s mentalnim i govornim razvojem. Vježbanje prstića stimulira sazrijevanje mnogih područja mozga, a u kombinaciji s ritmičnim pjesmicama pomaže razvoju govora, logičkog mišljenja, pažnje, pamćenja, vizualne i slušne percepcije, potiče ustrajnost te poboljšava kvalitetu igre i učenja. Razvoj djetetove fine motorike najbolji je oblik pomoći razvoju govora i inteligencije, i najprikladniji je za ranu dob. Učenje pjesmica na djeci bliske teme predivan je način proširivanja vokabulara, vježbanja izgovora, kao i razvoja svih psihičkih funkcija.

U vrtiću: Igre prstićima uz prigodne pjesmice pomažu razvoju fine motorike i govora. Igre sjena i više od stotinu pjesmica na sve dječje teme popraćene odgovarajućim pokretima ruku i prstiju izuzetno obogaćuju cjelokupan djetetov razvoj i predstavljaju izvrsnu aktivnost za predškolce. Zato je rad na razvijanju fine motorike važna sastavnica pripreme djece za školu. S djecom predškolske dobi važno je raditi na pripremi za pisanje.

U školi: Nepripremljenost za pisanje zbog nedovoljno razvijene motorike ruke već na samome početku školovanja može uzrokovati negativan odnos prema učenju. Vježbe prstićima pomažu učenicima nižih razreda uvježbati ruku i prste, odmoriti se od pisanja u stankama. U predloženom materijalu za razvoj fine motorike korištene su ideje, igre i vježbe iz različitih izvora. One su vrlo korisne kako za djecu uredna razvoja, tako i za djecu s jezično-govornim i/ili motoričkim teškoćama. Priručnik je namijenjen logopedima, odgojiteljima, učiteljima i roditeljima koji žele pripomoći djetetovu razvoju i budućem školskom uspjehu.

Sadržaj

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

gre prstićima nisu samo zabavna i zanimljiva aktivnost, nego i vrlo korisna vježba. Pokretljivost djetetovih prstića izravno je povezana s mentalnim i govornim razvojem. Vježbanje prstića stimulira sazrijevanje mnogih područja mozga, a u kombinaciji s ritmičnim pjesmicama pomaže razvoju govora, logičkog mišljenja, pažnje, pamćenja, vizualne i slušne percepcije, potiče ustrajnost te poboljšava kvalitetu igre i učenja. Razvoj djetetove fine motorike najbolji je oblik pomoći razvoju govora i inteligencije, i najprikladniji je za ranu dob. Učenje pjesmica na djeci bliske teme predivan je način proširivanja vokabulara, vježbanja izgovora, kao i razvoja svih psihičkih funkcija. U vrtiću: Igre prstićima uz prigodne pjesmice pomažu razvoju fine motorike i govora. Igre sjena i više od stotinu pjesmica na sve dječje teme popraćene odgovarajućim pokretima ruku i prstiju izuzetno obogaćuju cjelokupan djetetov razvoj i predstavljaju izvrsnu aktivnost za predškolce. Zato je rad na razvijanju fine motorike važna sastavnica pripreme djece za školu. S djecom predškolske dobi važno je raditi na pripremi za pisanje. U školi: Nepripremljenost za pisanje zbog nedovoljno razvijene motorike ruke već na samome početku školovanja može uzrokovati negativan odnos prema učenju. Vježbe prstićima pomažu učenicima nižih razreda uvježbati ruku i prste, odmoriti se od pisanja u stankama. U predloženom materijalu za razvoj fine motorike korištene su ideje, igre i vježbe iz različitih izvora. One su vrlo korisne kako za djecu uredna razvoja, tako i za djecu s jezično-govornim i/ili motoričkim teškoćama. Priručnik je namijenjen logopedima, odgojiteljima, učiteljima i roditeljima koji žele pripomoći djetetovu razvoju i budućem školskom uspjehu. Sadržaj

Dodatne informacije

Izdavač Planet Zoe
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter