Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Periodi perzijske poezije - Od ustavne monarhije do pada monarhije

Periodi perzijske poezije - Od ustavne monarhije do pada monarhije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926250485

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5194

Broj strana:

177

Težina:

237 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Periodi perzijske poezije (Od Ustavne monarhije do pada monarhije) savremenog iranskog autora, pjesnika, književnog kritičara i prevodioca Mohammad–Reza Shafii-a Kadkani-a.

Prof. dr. Kadkani redovni je profesor književnosti na Teheranskom univerzitetu i renomirani poznavaoc njene historije. Svoje znanje sticao je pred velikanima kao sto su Badiozzaman Forouzanfar i Mohammad Moin. Objavio je mnogobrojne i opsežne studije o raznim epohama historije perzijske književnosti. Znamenita je njegova studija o Hafizu Širaziju smirena u 3 toma, kao i rad na uređivanju, istraživanju i prikupljanju djela glasovitog, i vjerujem, nama poznatog, Feriduddina Attara. U ovome, svježe objavljenom djelu autor nam krajnje sistematično predočava i nudi svoja minuciozna i prodorna promišljanja perzijske književnosti u periodu, na što i podnaslov smjera, od Ustavne monarhije do pada monarhije (1979.god).

  • Prevodilac: Elvir Musić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Periodi perzijske poezije (Od Ustavne monarhije do pada monarhije) savremenog iranskog autora, pjesnika, književnog kritičara i prevodioca Mohammad–Reza Shafii-a Kadkani-a. Prof. dr. Kadkani redovni je profesor književnosti na Teheranskom univerzitetu i renomirani poznavaoc njene historije. Svoje znanje sticao je pred velikanima kao sto su Badiozzaman Forouzanfar i Mohammad Moin. Objavio je mnogobrojne i opsežne studije o raznim epohama historije perzijske književnosti. Znamenita je njegova studija o Hafizu Širaziju smirena u 3 toma, kao i rad na uređivanju, istraživanju i prikupljanju djela glasovitog, i vjerujem, nama poznatog, Feriduddina Attara. U ovome, svježe objavljenom djelu autor nam krajnje sistematično predočava i nudi svoja minuciozna i prodorna promišljanja perzijske književnosti u periodu, na što i podnaslov smjera, od Ustavne monarhije do pada monarhije (1979.god).

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knijga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter