Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.351

Facebook slicica

Katalog

Uvod u finansijsku matematiku - drugo dopunjeno izdanje

Uvod u finansijsku matematiku - drugo dopunjeno izdanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-429-027

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1798

Broj strana:

223

Težina:

431 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Prvo izdanje knjige 2017. godine Uvod u finansijsku matematiku nije moglo zadovoljiti potražnju zainteresovanih korisnika. U predgovoru prvog izdanja je istaknuto da na osnovu obimnosti, složenosti, aktuelnosti i inovativnosti knjiga ima osobitosti univerzitetskog udžbenika. Knjigu su za literaturu počeli koristiti studenti i profesori dodiplomskog i postdiplomskog studija koji u programima imaju sadržaje finansijske matematike.
Drugo izdanje knjige 2018. godine, dopunjeno je poglavljem Depoziti, te knjiga ima tri poglavlja:
1) Interesni račun sa primjenom,
2) Depoziti i
3) Otplata zajmova.
Svi primjeri knjige su urađeni u Excelu 2016. Zadržana je usporedna izrada primjera prvog izdanja knjige primjenom kalkulatora sa 12 karakterističnih primjera izrađenih u Excelu 2010, na 24 lista i 4 multimedijalna kursa. U dopunjenom poglavlju Depoziti svi primjeri su urađeni u Excelu, gdje je upotreba kalkulatora izostavljena kao neracionalan i zastario postupak.
Svaki Excelov urađeni primjer ima adekvatne proračunske tablice za kalkulacije sa ekvivalentnim iznosima ulaznih veličina na osnovu urađenog primjera. Kalkulacije su predviđene kao primjeri za vježbu, primjenu i unapređivanje izrade primjera u Excelu. Pri izračunima iznosa izlaznih veličina korištene su uvedene funkcije (formule) u eksplicitnom obliku, a za uslovne prelaze kod otplate zajmova, Excelova logička funkcija (IF). Nisu korištene Excelove finansijske funkcije, a uvedene funkcije nisu skrivene, što je prilagođeno za vježbu, primjenu i unapređivanje usklađeno sa potrebama prakse.
Urađeni primjeri u Excelu nalaze se na linku službenih web stranica autora knjige, u folderu: Uvod u finansijsku matematiku, drugo dopunjeno izdanje, sa tri radne sveske;
01 Interesni račun sa primjenama,
02 Depoziti i
03 Otplata zajmova.


Službene web stranice autora:
dr.sci. Sead Rešić www.seadresic.com
prof.mat. Salih Mešanović www.salihmesanovic.com
Web stranice su dostupne za preuzimanje urađenih primjera u Excelu i za komunikaciju sa autorima knjige.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvo izdanje knjige 2017. godine Uvod u finansijsku matematiku nije moglo zadovoljiti potražnju zainteresovanih korisnika. U predgovoru prvog izdanja je istaknuto da na osnovu obimnosti, složenosti, aktuelnosti i inovativnosti knjiga ima osobitosti univerzitetskog udžbenika. Knjigu su za literaturu počeli koristiti studenti i profesori dodiplomskog i postdiplomskog studija koji u programima imaju sadržaje finansijske matematike. Drugo izdanje knjige 2018. godine, dopunjeno je poglavljem Depoziti, te knjiga ima tri poglavlja: 1) Interesni račun sa primjenom, 2) Depoziti i 3) Otplata zajmova. Svi primjeri knjige su urađeni u Excelu 2016. Zadržana je usporedna izrada primjera prvog izdanja knjige primjenom kalkulatora sa 12 karakterističnih primjera izrađenih u Excelu 2010, na 24 lista i 4 multimedijalna kursa. U dopunjenom poglavlju Depoziti svi primjeri su urađeni u Excelu, gdje je upotreba kalkulatora izostavljena kao neracionalan i zastario postupak. Svaki Excelov urađeni primjer ima adekvatne proračunske tablice za kalkulacije sa ekvivalentnim iznosima ulaznih veličina na osnovu urađenog primjera. Kalkulacije su predviđene kao primjeri za vježbu, primjenu i unapređivanje izrade primjera u Excelu. Pri izračunima iznosa izlaznih veličina korištene su uvedene funkcije (formule) u eksplicitnom obliku, a za uslovne prelaze kod otplate zajmova, Excelova logička funkcija (IF). Nisu korištene Excelove finansijske funkcije, a uvedene funkcije nisu skrivene, što je prilagođeno za vježbu, primjenu i unapređivanje usklađeno sa potrebama prakse. Urađeni primjeri u Excelu nalaze se na linku službenih web stranica autora knjige, u folderu: Uvod u finansijsku matematiku, drugo dopunjeno izdanje, sa tri radne sveske; 01 Interesni račun sa primjenama, 02 Depoziti i 03 Otplata zajmova. Službene web stranice autora: dr.sci. Sead Rešić www.seadresic.com prof.mat. Salih Mešanović www.salihmesanovic.com Web stranice su dostupne za preuzimanje urađenih primjera u Excelu i za komunikaciju sa autorima knjige.

Dodatne informacije

Izdavač Papir-Karton Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter