Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Profesionalni JavaScript - Unapredite svoju karijeru veb developera moćnim alatima naprednog JavaScript-a

Profesionalni JavaScript - Unapredite svoju karijeru veb developera moćnim alatima naprednog JavaScript-a

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7991-429-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D5216

Broj strana:

664

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Suštinsko razumevanje JavaScript-a olakšava učenje celog spektra drugih razvojnih okruženja, uključujući React, Angular i njima bliske alate i biblioteke. Ova knjiga dizajnirana je tako da vam pomogne u savladavanju suštinskih JavaScript koncepata potrebnih za izgradnju modernih aplikacija.
Počećete sa učenjem kako da predstavite HTML dokument u Document Object Modelu (DOM). Zatim ćete kombinovati svoje poznavanje DOM-a i Node.js kako biste kreirali veb skrejper. Kako budete napredovali kroz poglavlja kreiraćete Node.js RESTful API pomoću biblioteke Express za Node.js. Razumećete i

kako se modularni dizajn može koristiti da bi se postigla veća upotrebljivost koda i omogućila kolaboracija više programera na jednom projektu. Kasnija poglavlja će vas voditi kroz kreiranje jediničnih testova, kojima se utvrđuje da se osnove funkcionalnosti programa vremenom ne pokvare. U knjizi se demonstrira i kako konstruktori, async/await i događaji mogu da postignu visoke performanse i brzinu aplikacije. Na kraju ćete dobiti koristan uvod u koncepte funkcionalnog programiranja kao što su imutabilnost, čiste funkcije i funkcije višeg reda.
Do kraja ove knjige steći ćete veštine koje su vam potrebne da se uhvatite ukoštac sa stvarnim problemima tokom JavaScript programiranja pomoću modernog pristupa JavaScript-u, kako na klijentskoj, tako i na serverskoj strani.

Naučićete kako da:
- Primenite osnovne koncepte funkcionalnog programiranja
- Napravite Node.js projekat koji koristi biblioteku Express.js i sadrži API
- Napravite jedinične testove za Node.js projekat kako biste ga testirali
- Upotrebite biblioteku Cheerio sa Node.js kako biste napravili jednostavni veb skrejper
- Razvijete React interfejs kojim možete izraditi tokove obrade
- Koristite funkcije povratnih poziva kako biste zadržali kontrolu nad projektom

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Suštinsko razumevanje JavaScript-a olakšava učenje celog spektra drugih razvojnih okruženja, uključujući React, Angular i njima bliske alate i biblioteke. Ova knjiga dizajnirana je tako da vam pomogne u savladavanju suštinskih JavaScript koncepata potrebnih za izgradnju modernih aplikacija. Počećete sa učenjem kako da predstavite HTML dokument u Document Object Modelu (DOM). Zatim ćete kombinovati svoje poznavanje DOM-a i Node.js kako biste kreirali veb skrejper. Kako budete napredovali kroz poglavlja kreiraćete Node.js RESTful API pomoću biblioteke Express za Node.js. Razumećete i kako se modularni dizajn može koristiti da bi se postigla veća upotrebljivost koda i omogućila kolaboracija više programera na jednom projektu. Kasnija poglavlja će vas voditi kroz kreiranje jediničnih testova, kojima se utvrđuje da se osnove funkcionalnosti programa vremenom ne pokvare. U knjizi se demonstrira i kako konstruktori, async/await i događaji mogu da postignu visoke performanse i brzinu aplikacije. Na kraju ćete dobiti koristan uvod u koncepte funkcionalnog programiranja kao što su imutabilnost, čiste funkcije i funkcije višeg reda. Do kraja ove knjige steći ćete veštine koje su vam potrebne da se uhvatite ukoštac sa stvarnim problemima tokom JavaScript programiranja pomoću modernog pristupa JavaScript-u, kako na klijentskoj, tako i na serverskoj strani. Naučićete kako da: - Primenite osnovne koncepte funkcionalnog programiranja - Napravite Node.js projekat koji koristi biblioteku Express.js i sadrži API - Napravite jedinične testove za Node.js projekat kako biste ga testirali - Upotrebite biblioteku Cheerio sa Node.js kako biste napravili jednostavni veb skrejper - Razvijete React interfejs kojim možete izraditi tokove obrade - Koristite funkcije povratnih poziva kako biste zadržali kontrolu nad projektom

Dodatne informacije

Izdavač CET
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter