Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Slatka melanholija: Kako nas tuga i čežnja upotpunjuju

Slatka melanholija: Kako nas tuga i čežnja upotpunjuju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Suzan Kejn


ISBN:

978-86-521-4995-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5906

Broj strana:

296

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ako ste se ikad pitali zašto volite tužnu muziku, ako nalazite spokoj ili inspiraciju u kišnom danu, ako muzika, umetnost, priroda i lepota u vama bude duboka osećanja - ovo je knjiga za vas.

U bestseleru Tihi ljudi, koji je postao svetski fenomen, Suzan Kejn je ukazala na suštinske vrednosti introvertnih osoba i time otkrila neiskorišćenu, skrivenu moć koja nam je sve vreme pred očima. Sada na isti način kombinuje pripovedanje, istraživanja i memoare kako bi dokučila zašto osećamo tugu i čežnju i pokazala da prihvatanje melanholičnog stanja predstavlja istinski put ka kreativnosti, povezanosti i transcendenciji.

Autorka nam pokazuje kako je melanholično stanje zapravo nečujna snaga koja nam pomaže da se izdignemo iznad ličnog i kolektivnog bola izazvanog raskidom, zavisnošću ili bolešću. Slatka melanholija je sklonost ka čežnji, ožalošćenosti i potištenosti; izoštrena svest o prolaznosti vremena i neobično velika radost pred lepotom sveta. Ona je spoznaja da svetlo i tamno, rađanje i smrt – slatko i gorko – stalno idu jedno s drugim. Ako ne prihvatimo sopstvenu patnju, kaže Suzan Kejn, može se desiti da ćemo jednog dana nanositi bol drugima kroz zlostavljanje, dominaciju ili zanemarivanje. Međutim, ako shvatimo da gubitak i bol nisu strani nijednom ljudskom biću, možemo da se okrenemo jedni drugima i shvatimo da nas slatka melanholija čvrsto spaja na neočekivane načine.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ako ste se ikad pitali zašto volite tužnu muziku, ako nalazite spokoj ili inspiraciju u kišnom danu, ako muzika, umetnost, priroda i lepota u vama bude duboka osećanja - ovo je knjiga za vas. U bestseleru Tihi ljudi, koji je postao svetski fenomen, Suzan Kejn je ukazala na suštinske vrednosti introvertnih osoba i time otkrila neiskorišćenu, skrivenu moć koja nam je sve vreme pred očima. Sada na isti način kombinuje pripovedanje, istraživanja i memoare kako bi dokučila zašto osećamo tugu i čežnju i pokazala da prihvatanje melanholičnog stanja predstavlja istinski put ka kreativnosti, povezanosti i transcendenciji. Autorka nam pokazuje kako je melanholično stanje zapravo nečujna snaga koja nam pomaže da se izdignemo iznad ličnog i kolektivnog bola izazvanog raskidom, zavisnošću ili bolešću. Slatka melanholija je sklonost ka čežnji, ožalošćenosti i potištenosti; izoštrena svest o prolaznosti vremena i neobično velika radost pred lepotom sveta. Ona je spoznaja da svetlo i tamno, rađanje i smrt – slatko i gorko – stalno idu jedno s drugim. Ako ne prihvatimo sopstvenu patnju, kaže Suzan Kejn, može se desiti da ćemo jednog dana nanositi bol drugima kroz zlostavljanje, dominaciju ili zanemarivanje. Međutim, ako shvatimo da gubitak i bol nisu strani nijednom ljudskom biću, možemo da se okrenemo jedni drugima i shvatimo da nas slatka melanholija čvrsto spaja na neočekivane načine.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter