Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Nezasitna molekula

Nezasitna molekula

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-257-547-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D6156

Broj strana:

248

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nezasitna molekula - Kako samo jedan kemijski spoj u mozgu potiče ljubav, seks i kreativnost - i kako će on odrediti sudbinu ljudske vrste

Dopamin je molekula, kemikalija u mozgu koja objašnjava zašto pobjednici varaju, zašto geniji često pate od mentalnih bolesti, zašto je gotovo svaka dijeta osuđena na propast i zašto su političari često prema svojoj osobnosti predodređeni za određenu stranku? Dopamin nas ne tjera na to zato da nešto ima. Njemu je važno samo da dobije nešto novo. To nam otvara sasvim novi pogled na ljudsko ponašanje i objašnjava mnoge naše postupke, ali ako ga uspijemo uskladiti s onim što imamo ovdje i sada, uživat ćemo u njegovim blagodatima.

U ovoj izvanrednoj knjizi, koja je pravi bravado kroz znanost i čita se bez daha poput napetog trilera, psihijatar Daniel Z. Lieberman i predavač Michael E. Long predstavljaju dopamin u najboljem i najgorem svjetlu. Uz niz primjera iz svakodnevnog života, anegdota i bizarnih znanstvenih eksperimenata nude nam neobičan uvid u mračnu stranu ljudskog ponašanja i slave vrhunce kreativnosti i genijalnosti.

Sisavci, gmazovi, ptice i ribe, svi oni imaju taj kemijski spoj u svome mozgu, no nijedan stvor nema ga više od čovjeka. To je i blagoslov i prokletstvo, motivacija i nagrada. Ugljik, vodik, kisik, plus samo jedan atom dušika – jednostavna forma, a složen ishod. To je dopamin, a on ne pripovijeda ništa manje nego priču o ljudskom ponašanju.

  • Prevodilac: Jasna Mati
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nezasitna molekula - Kako samo jedan kemijski spoj u mozgu potiče ljubav, seks i kreativnost - i kako će on odrediti sudbinu ljudske vrste Dopamin je molekula, kemikalija u mozgu koja objašnjava zašto pobjednici varaju, zašto geniji često pate od mentalnih bolesti, zašto je gotovo svaka dijeta osuđena na propast i zašto su političari često prema svojoj osobnosti predodređeni za određenu stranku? Dopamin nas ne tjera na to zato da nešto ima. Njemu je važno samo da dobije nešto novo. To nam otvara sasvim novi pogled na ljudsko ponašanje i objašnjava mnoge naše postupke, ali ako ga uspijemo uskladiti s onim što imamo ovdje i sada, uživat ćemo u njegovim blagodatima. U ovoj izvanrednoj knjizi, koja je pravi bravado kroz znanost i čita se bez daha poput napetog trilera, psihijatar Daniel Z. Lieberman i predavač Michael E. Long predstavljaju dopamin u najboljem i najgorem svjetlu. Uz niz primjera iz svakodnevnog života, anegdota i bizarnih znanstvenih eksperimenata nude nam neobičan uvid u mračnu stranu ljudskog ponašanja i slave vrhunce kreativnosti i genijalnosti. Sisavci, gmazovi, ptice i ribe, svi oni imaju taj kemijski spoj u svome mozgu, no nijedan stvor nema ga više od čovjeka. To je i blagoslov i prokletstvo, motivacija i nagrada. Ugljik, vodik, kisik, plus samo jedan atom dušika – jednostavna forma, a složen ishod. To je dopamin, a on ne pripovijeda ništa manje nego priču o ljudskom ponašanju.

Dodatne informacije

Izdavač Planetopija
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter