Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Alhemija bombe

Alhemija bombe

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4913-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5293

Broj strana:

360

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prva i sveobuhvatna istorija nuklearnog doba

Nije neophodno da poznajete strukturu atomskog jezgra ili da razumete silinu lančane reakcije, dovoljno je samo da neko u prostoriji izgovori jednu od tih zastrašujućih reči – Hirošima, Černobilj, Fukušima – i zli dusi nuklearne fizike odmah će izviriti iz mračnih uglova. Ova knjiga prikazuje dramatičnu istoriju nuklearne ere kroz dvadeset takvih strašnih toponima, raznolikih lokacija na planeti gde je korišćenje energije atoma ostavilo trajne ožiljke i preraslo u simbole savremenog doba.

Pisana raskošnim stilom, uz obilje zanimljivih priča, anegdota i neočekivanih uvida o svetu oko nas, Alhemija bombe je putovanje uzbudljivije od mnogih romana, tokom kog se smenjuju zgodne naučnopopularne lekcije sa špijunskim i akcionim zapletima.

Uvodeći čitaoca u naučnu istoriju kroz sporedni, radioaktivni ulaz, pisac i fizičar Slobodan Bubnjević prikazuje kako bombe gospodare životom svakog od nas i kako treba razumeti svet koji je naučno znanje nepovratno promenilo.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prva i sveobuhvatna istorija nuklearnog doba Nije neophodno da poznajete strukturu atomskog jezgra ili da razumete silinu lančane reakcije, dovoljno je samo da neko u prostoriji izgovori jednu od tih zastrašujućih reči – Hirošima, Černobilj, Fukušima – i zli dusi nuklearne fizike odmah će izviriti iz mračnih uglova. Ova knjiga prikazuje dramatičnu istoriju nuklearne ere kroz dvadeset takvih strašnih toponima, raznolikih lokacija na planeti gde je korišćenje energije atoma ostavilo trajne ožiljke i preraslo u simbole savremenog doba. Pisana raskošnim stilom, uz obilje zanimljivih priča, anegdota i neočekivanih uvida o svetu oko nas, Alhemija bombe je putovanje uzbudljivije od mnogih romana, tokom kog se smenjuju zgodne naučnopopularne lekcije sa špijunskim i akcionim zapletima. Uvodeći čitaoca u naučnu istoriju kroz sporedni, radioaktivni ulaz, pisac i fizičar Slobodan Bubnjević prikazuje kako bombe gospodare životom svakog od nas i kako treba razumeti svet koji je naučno znanje nepovratno promenilo.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter