Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Do kraja vremena

Do kraja vremena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Brajan Grin


ISBN:

978-86-6024-077-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D4442

Broj strana:

448

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

43,70 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Svetski poznati fizičar i autor bestselera Elegantni kosmos i Skrivena stvarnost predočava nam uzbudljivo istraživanje dubokih nabora vremena i ljudsku potragu za svrhom.

Kosmos je nepregledan, i prostorno i vremenski, pa opet njime upravljaju jednostavni, elegantni i univerzalni matematički zakoni.

Na kosmičkoj vremenskoj skali, era ljudskog roda je veličanstvena ali kratkotrajna. Jednoga dana, znamo, svi ćemo umreti. A znamo i da će ista sudbina zadesiti sam svemir.

Do kraja vremena je istraživanje Brajana Grina o kosmosu i našem naporu da dopremo do njegove suštine. Grin nas vodi na putovanje kroz vreme, od našeg najtananijeg shvatanja začetka kosmosa, do najbližeg uvida koji nam nauka može pružiti o njegovom kraju. Autor istražuje kako su život i um iznikli iz prvobitnog haosa, i kako naši umovi, u nastojanju da shvate sopstvenu prolaznost, tragaju za različitim načinima da daju značenje iskustvu: u pripovedanju, mitu, religiji, kreativnom izražavanju, nauci, potrazi za istinom i našoj žudnji za bezvremenim, neprolaznim.

Kroz niz povezanih priča u kojima opisuje zasebne ali međusobno prepletene slojeve stvarnosti – od kvantne mehanike, preko svesti, do crnih rupa – Grin objašnjava kako smo dospeli ovde, nudi jasniju sliku o tome gde smo sada, i daje jasniji uvid u to kuda smo se uputili.

Pa ipak sve to naše shvatanje, koje je proizašlo iz nastanka samog života, nestaće kad se okonča sam život. A to nas ostavlja s još jednom spoznajom: tokom ovog trena koliko boravimo pod suncem, na nama je da otkrijemo sopstveno značenje.

Latimo se tog zadatka.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svetski poznati fizičar i autor bestselera Elegantni kosmos i Skrivena stvarnost predočava nam uzbudljivo istraživanje dubokih nabora vremena i ljudsku potragu za svrhom. Kosmos je nepregledan, i prostorno i vremenski, pa opet njime upravljaju jednostavni, elegantni i univerzalni matematički zakoni. Na kosmičkoj vremenskoj skali, era ljudskog roda je veličanstvena ali kratkotrajna. Jednoga dana, znamo, svi ćemo umreti. A znamo i da će ista sudbina zadesiti sam svemir. Do kraja vremena je istraživanje Brajana Grina o kosmosu i našem naporu da dopremo do njegove suštine. Grin nas vodi na putovanje kroz vreme, od našeg najtananijeg shvatanja začetka kosmosa, do najbližeg uvida koji nam nauka može pružiti o njegovom kraju. Autor istražuje kako su život i um iznikli iz prvobitnog haosa, i kako naši umovi, u nastojanju da shvate sopstvenu prolaznost, tragaju za različitim načinima da daju značenje iskustvu: u pripovedanju, mitu, religiji, kreativnom izražavanju, nauci, potrazi za istinom i našoj žudnji za bezvremenim, neprolaznim. Kroz niz povezanih priča u kojima opisuje zasebne ali međusobno prepletene slojeve stvarnosti – od kvantne mehanike, preko svesti, do crnih rupa – Grin objašnjava kako smo dospeli ovde, nudi jasniju sliku o tome gde smo sada, i daje jasniji uvid u to kuda smo se uputili. Pa ipak sve to naše shvatanje, koje je proizašlo iz nastanka samog života, nestaće kad se okonča sam život. A to nas ostavlja s još jednom spoznajom: tokom ovog trena koliko boravimo pod suncem, na nama je da otkrijemo sopstveno značenje. Latimo se tog zadatka.

Dodatne informacije

Izdavač Heliks
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter