Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.286

Facebook slicica

Katalog

Bolničar - Istinita priča o zdravstvenom sistemu, ludilu i ubistvu

Bolničar - Istinita priča o zdravstvenom sistemu, ludilu i ubistvu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788661520082

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D1818

Broj strana:

377

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Smrt u noćnoj smeni nikada nije bila potpuno neočekivana.

Ubrzo nakon što je uhapšen, 2003. godine, medicinskog tehničara Čarlsa Kalena mediji su prozvali Anđelom smrti. Ali Kalen nije ubijao pacijente iz milosrđa niti je jednostavno bio čudovište. Bio je omiljeni sin, muž, voljeni otac, najbolji prijatelj i hvaljeni negovatelj. Optužen za smrt čak 300 pacijenata, takođe je verovatno i najveći serijski ubica u istoriji Amerike.

Kalenova karijera ubice u okviru profesije koja pobuđuje najviše poverenja obuhvatala je vremenski raspon od šesnaest godina, koliko je proveo radeći u devet različitih bolnica u državama Nju Džerzi i Pensilvanija. Kada je marta 2006, posle izricanja pravosnažne presude, Čarls Kalen izveden iz sudnice u Alentaunu, u Pensilvaniji, i sproveden do policijskog vozila koje ga je čekalo, delovalo je da će zastrašujuće tajne o njegovom životu, karijeri i hapšenju otići u zaborav s njim. U ovom fascinantnom delu istraživačkog novinarstva na kojem je radio gotovo deset godina, novinar Čarls Grejber nam prvi put predstavlja celokupnu priču. Zasnovana na stotinama stranica prethodno neobjavljenih dokumenata iz policijske istrage, intervjua, audio-snimaka prisluškivanja i video-zapisa, kao i ekskluzivnih razgovora sa samim Kalenom u zatvoru, ali i sa doušnicom koja je pomogla da se prikupe dokazi protiv njega, knjiga Bolničar nam predstavlja zastrašujuću priču o ubistvima, prijateljstvu i izdaji.

  • Originalni naziv: The good nurse
  • Prevodilac: Milica Gnjatović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Smrt u noćnoj smeni nikada nije bila potpuno neočekivana. Ubrzo nakon što je uhapšen, 2003. godine, medicinskog tehničara Čarlsa Kalena mediji su prozvali Anđelom smrti. Ali Kalen nije ubijao pacijente iz milosrđa niti je jednostavno bio čudovište. Bio je omiljeni sin, muž, voljeni otac, najbolji prijatelj i hvaljeni negovatelj. Optužen za smrt čak 300 pacijenata, takođe je verovatno i najveći serijski ubica u istoriji Amerike. Kalenova karijera ubice u okviru profesije koja pobuđuje najviše poverenja obuhvatala je vremenski raspon od šesnaest godina, koliko je proveo radeći u devet različitih bolnica u državama Nju Džerzi i Pensilvanija. Kada je marta 2006, posle izricanja pravosnažne presude, Čarls Kalen izveden iz sudnice u Alentaunu, u Pensilvaniji, i sproveden do policijskog vozila koje ga je čekalo, delovalo je da će zastrašujuće tajne o njegovom životu, karijeri i hapšenju otići u zaborav s njim. U ovom fascinantnom delu istraživačkog novinarstva na kojem je radio gotovo deset godina, novinar Čarls Grejber nam prvi put predstavlja celokupnu priču. Zasnovana na stotinama stranica prethodno neobjavljenih dokumenata iz policijske istrage, intervjua, audio-snimaka prisluškivanja i video-zapisa, kao i ekskluzivnih razgovora sa samim Kalenom u zatvoru, ali i sa doušnicom koja je pomogla da se prikupe dokazi protiv njega, knjiga Bolničar nam predstavlja zastrašujuću priču o ubistvima, prijateljstvu i izdaji.

Dodatne informacije

Izdavač Publik Praktikum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter