Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.705

Facebook slicica

Katalog

Zlato Medičijevih

Zlato Medičijevih

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0368-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5720

Broj strana:

380

Težina:

488 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uzbudljiv spoj istorije i vještog pripovijedanja koji savršeno prikazuje zašto je renesansa jedna od najživopisnijih i najburnijih epoha.
Arijana Betini

Veliko toskansko vojvodstvo, 1597. Italija je pala u ruke stranih vojski, ali se njena kultura širi po cijeloj Evropi. I ne samo ona, već i novac. Italijani - Đenovljani i Firentinci - najmoćniji su bankari i evropski vladari koriste njihove usluge. Firenca je bogata država u rukama bankarske dinastije: Medičijevih. Zlato Medičijevih mnogima izaziva zavist i oni koji ne mogu da ga dobiju na pozajmicu, pokušavaju da ga se domognu na nezakonit način. Recimo tako što uz pomoć uhoda, diplomata i pokvarenih sveštenika organizuju otmicu sinova velikog vojvode Ferdinanda I. Ali za zavjeru saznaje don Đovani de Mediči, Ferdinandov polubrat, genijalni arhitekta, inženjer, pjesnik i muzičar, ali i zapovjednik toskanske flote i ljubavnik lijepih žena. Zajedno sa vjernim načelnikom policije Velikog toskanskog vojvodstva, don Đovani sprovodi istragu u ozloglašenim krčmama i plemićkim vilama, u Livornu, Firenci i Ajaču, i uspijeva da otkrije naredbodavce, sa kojima vodi uzbudljivu pomorsku bitku nadomak toskanske obale.

Zlato Medičijevih nadahnuto je istorijskim ličnostima i događajima koji zajedno s autorkinim izuzetnim književnim darom čine savršen materijal za napet roman koji oduzima dah.

  • Originalni naziv: Loro de Medici
  • Prevodilac: Gordana Breberina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uzbudljiv spoj istorije i vještog pripovijedanja koji savršeno prikazuje zašto je renesansa jedna od najživopisnijih i najburnijih epoha. Arijana Betini Veliko toskansko vojvodstvo, 1597. Italija je pala u ruke stranih vojski, ali se njena kultura širi po cijeloj Evropi. I ne samo ona, već i novac. Italijani - Đenovljani i Firentinci - najmoćniji su bankari i evropski vladari koriste njihove usluge. Firenca je bogata država u rukama bankarske dinastije: Medičijevih. Zlato Medičijevih mnogima izaziva zavist i oni koji ne mogu da ga dobiju na pozajmicu, pokušavaju da ga se domognu na nezakonit način. Recimo tako što uz pomoć uhoda, diplomata i pokvarenih sveštenika organizuju otmicu sinova velikog vojvode Ferdinanda I. Ali za zavjeru saznaje don Đovani de Mediči, Ferdinandov polubrat, genijalni arhitekta, inženjer, pjesnik i muzičar, ali i zapovjednik toskanske flote i ljubavnik lijepih žena. Zajedno sa vjernim načelnikom policije Velikog toskanskog vojvodstva, don Đovani sprovodi istragu u ozloglašenim krčmama i plemićkim vilama, u Livornu, Firenci i Ajaču, i uspijeva da otkrije naredbodavce, sa kojima vodi uzbudljivu pomorsku bitku nadomak toskanske obale. Zlato Medičijevih nadahnuto je istorijskim ličnostima i događajima koji zajedno s autorkinim izuzetnim književnim darom čine savršen materijal za napet roman koji oduzima dah.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter