Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Krstaški ratovi u očima Arapa

Krstaški ratovi u očima Arapa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Amin Maalouf


ISBN:

86-7436-598-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0808

Broj strana:

322

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Istovremeno opčinjen i prestrašen tim Franđima koje je doživio kao varvare, koje je pobijedio, ali koji su, u međuvremenu, uspjeli da zavladaju kuglom zemaljskom, arapski svijet se ne može odlučiti da na krstaške pohode jednostavno gleda kao na epizodu iz nepovratne prošlosti. Često smo iznenađeni kad otkrijemo u kojoj je mjeri držanje Arapa prema Zapadu, i uopšte muslimana, i dan-danas pod uticajem događaja za koje se smatra da su okončani prije sedam vijekova.

Ova knjiga pripovijeda o krstaškim ratovima, od 1096. do 1291, onako kako su ih doživjeli i opisali u drugom taboru, to jest na arapskoj strani. Zasniva se na svjedočenjima savremenika, arapskih istoričara i hroničara, koji ne govore o krstaškim pohodima, već o franačkim najezdama. Pratimo epopeju slavnih sultana Nurudina, Saladina i Bajbarsa, krstaška pustošenja Jerusalima i Carigrada, samoubilačke atentate sekte asasina, ali i brojne političke igre koje su dovodile do neobičnih sporazuma i čudnovatih bitaka, gdje u obje suprotstavljene vojske ratuju rame uz rame Arapi, Turci, Franci, Vizantinci... Autor čarobnih romana, Maluf nam otkriva nepoznate stranice istorije u želji da napiše istinit roman o dva burna vijeka koji su oblikovali odnose Istoka i Zapada.

  • Originalni naziv: Les Croisades vues par...
  • Prevodilac: Vesna Cakeljić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istovremeno opčinjen i prestrašen tim Franđima koje je doživio kao varvare, koje je pobijedio, ali koji su, u međuvremenu, uspjeli da zavladaju kuglom zemaljskom, arapski svijet se ne može odlučiti da na krstaške pohode jednostavno gleda kao na epizodu iz nepovratne prošlosti. Često smo iznenađeni kad otkrijemo u kojoj je mjeri držanje Arapa prema Zapadu, i uopšte muslimana, i dan-danas pod uticajem događaja za koje se smatra da su okončani prije sedam vijekova. Ova knjiga pripovijeda o krstaškim ratovima, od 1096. do 1291, onako kako su ih doživjeli i opisali u drugom taboru, to jest na arapskoj strani. Zasniva se na svjedočenjima savremenika, arapskih istoričara i hroničara, koji ne govore o krstaškim pohodima, već o franačkim najezdama. Pratimo epopeju slavnih sultana Nurudina, Saladina i Bajbarsa, krstaška pustošenja Jerusalima i Carigrada, samoubilačke atentate sekte asasina, ali i brojne političke igre koje su dovodile do neobičnih sporazuma i čudnovatih bitaka, gdje u obje suprotstavljene vojske ratuju rame uz rame Arapi, Turci, Franci, Vizantinci... Autor čarobnih romana, Maluf nam otkriva nepoznate stranice istorije u želji da napiše istinit roman o dva burna vijeka koji su oblikovali odnose Istoka i Zapada.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter