Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Paloma negra

Paloma negra

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Miha Mazzini


ISBN:

9789958291814

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D6168

Broj strana:

311

Težina:

308 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Jugoslavija 1950.: David, 42, pukovnik je vojske, udovac sa 15-godišnjim sinom. Umoran je od okrutnosti i rata i odbija potpisati nalog za pogubljenje skupine političkih zatvorenika čak i ako zna da to znači njegovu vlastitu smrt. Njegov prijatelj General (62) intervenira i šalju ga na nemoguć i samoubilački zadatak da se iskupi. Mora otići u udaljeno planinsko selo i razoružati skupinu lokalnih krijumčara koju predvodi Michael (47). Davidov sin će ostati u gradu. Bit će siguran u svojoj elitnoj školi jer će biti pod strogim nadzorom. Ako David pogriješi, njegov bi sin mogao jednostavno nestati.

U selu David upoznaje Mariju (40) i oni se zaljubljuju. Maria je Michaelova ljubavnica, prodala je svoje tijelo za kćerinu hranu prošle oštre zime. Michael ima slaboumnog sina i čudne i napete oblike trokuta: David, Maria i Michael pokušavaju se kontrolirati da ne povrijede svoje potomke. Napetost raste i svi znaju da mir neće potrajati.

Putujuće kino dolazi u selo i seljani neprestano gledaju meksičku melodramu cijelu noć. Ujutro mladi znaju sve pjesme napamet i formiraju mariachi bend. Osim krijumčara sada čak i mladi hodaju u meksičkim uniformama, naoružani da izgledaju autentičnije.

I Davidov zapovjednik dolazi u selo da vidi kako je David…

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2024
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x192
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Jugoslavija 1950.: David, 42, pukovnik je vojske, udovac sa 15-godišnjim sinom. Umoran je od okrutnosti i rata i odbija potpisati nalog za pogubljenje skupine političkih zatvorenika čak i ako zna da to znači njegovu vlastitu smrt. Njegov prijatelj General (62) intervenira i šalju ga na nemoguć i samoubilački zadatak da se iskupi. Mora otići u udaljeno planinsko selo i razoružati skupinu lokalnih krijumčara koju predvodi Michael (47). Davidov sin će ostati u gradu. Bit će siguran u svojoj elitnoj školi jer će biti pod strogim nadzorom. Ako David pogriješi, njegov bi sin mogao jednostavno nestati. U selu David upoznaje Mariju (40) i oni se zaljubljuju. Maria je Michaelova ljubavnica, prodala je svoje tijelo za kćerinu hranu prošle oštre zime. Michael ima slaboumnog sina i čudne i napete oblike trokuta: David, Maria i Michael pokušavaju se kontrolirati da ne povrijede svoje potomke. Napetost raste i svi znaju da mir neće potrajati. Putujuće kino dolazi u selo i seljani neprestano gledaju meksičku melodramu cijelu noć. Ujutro mladi znaju sve pjesme napamet i formiraju mariachi bend. Osim krijumčara sada čak i mladi hodaju u meksičkim uniformama, naoružani da izgledaju autentičnije. I Davidov zapovjednik dolazi u selo da vidi kako je David…

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter