Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Knjiga oblika i praznine

Knjiga oblika i praznine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ruth Ozeki


ISBN:

9789926310790

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5854

Broj strana:

556

Težina:

610 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Trinaestogodišnji Benny Oh čuje glasove. Začuo ih je nakon pogibije svog voljenog oca, muzičara, a isprva ne shvata da zapravo čuje stvari – svoju tenu, slomljene božićne ukrase, glavicu uvele zelene salate. Mada ne razumije šta govore, Benny osjeća njihov emocionalni ton: neke su ugodne i duhovite, druge guguću, a treće su podsmješljive, ljute i pune boli. Dok njegova majka Annabelle u kući gomila problematičnu količinu svega i svačega, glasovi postaju glasniji.

Benny ih pokušava ignorisati, ali ga glasovi počinju pratiti i van kuće, na ulici i u školi. Kad konačno pronađe utočište u tišini velike javne biblioteke, gdje se predmeti ponašaju pristojno i govore šapatom, Benny otkriva čudesan novi svijet. Zaljubljuje se u očaravajuću uličnu umjetnicu koja za ljubimca ima arogantnu feretku, a biblioteku koristi za svoje umjetničke performanse. Upoznaje filozofa-pjesnika Slavoja, beskućnika koji ga ohrabruje da postavlja važna pitanja i da među brojnim glasovima pronađe svoj vlastiti.

I tako Benny upoznaje svoju vlastitu Knjigu – još jednu stvar koja govori. Ona pripovijeda Bennyjev život i uči ga da sluša ono što je bitno.

  • Prevodilac: Mirjana Evtov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Trinaestogodišnji Benny Oh čuje glasove. Začuo ih je nakon pogibije svog voljenog oca, muzičara, a isprva ne shvata da zapravo čuje stvari – svoju tenu, slomljene božićne ukrase, glavicu uvele zelene salate. Mada ne razumije šta govore, Benny osjeća njihov emocionalni ton: neke su ugodne i duhovite, druge guguću, a treće su podsmješljive, ljute i pune boli. Dok njegova majka Annabelle u kući gomila problematičnu količinu svega i svačega, glasovi postaju glasniji. Benny ih pokušava ignorisati, ali ga glasovi počinju pratiti i van kuće, na ulici i u školi. Kad konačno pronađe utočište u tišini velike javne biblioteke, gdje se predmeti ponašaju pristojno i govore šapatom, Benny otkriva čudesan novi svijet. Zaljubljuje se u očaravajuću uličnu umjetnicu koja za ljubimca ima arogantnu feretku, a biblioteku koristi za svoje umjetničke performanse. Upoznaje filozofa-pjesnika Slavoja, beskućnika koji ga ohrabruje da postavlja važna pitanja i da među brojnim glasovima pronađe svoj vlastiti. I tako Benny upoznaje svoju vlastitu Knjigu – još jednu stvar koja govori. Ona pripovijeda Bennyjev život i uči ga da sluša ono što je bitno.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter