Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Careva balerina

Careva balerina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Adrijen Šarp


ISBN:

978-8677106003

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3267

Broj strana:

320

Težina:

299 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U izgnanstvu u Parizu, malena stogodišnjakinja Matilda Kšesinska počinje da zapisuje svoja sjećanja, prije nego što sve ono za šta je živjela bude zauvijek zaboravljeno.

Mnogo godina ranije, Matilda je bila ambiciozna, zavodljiva prima-balerina Carskog baleta u Sankt Peterburgu. Sada se prisjeća svog burnog života i još pamti svaki baletski pokret, svaku avanturu.

Matilda ispreda priču o jednom izgubljenom svijetu: o vremenu kada je ruski dvor bio neraskidivo povezan sa teatrom. Prije revolucije, Kšesinska bila je najtalentovanija i najpoznatija balerina svoje generacije, a već je u sedamnaestoj godini postala zvijezda. Tada upoznaje i carevića Nikolaja Romanova i sa njim se upušta u ljubavnu vezu.

Međutim, ova veza nije mogla da opstane. Naslijedivši prijesto, Nikolaj je bio primoran da se odrekne svoje ljubavnice, a Matilda je utjehu potražila u naručju njegovih rođaka dvojice velikih knezova sa kojima se upušta u opasan ljubavni trougao. Međutim, pošto carica Aleksandra nikako nije mogla da rodi sina, car se ponovo vraća svojoj nekadašnjoj ljubavi.

Dok Rusija, u kojoj živi trećina svjetskog stanovništva, lagano klizi u haos, Matildina privrženost carskoj porodici naći će se pred iskušenjem kakvo nije mogla ni da zamisli.

  • Originalni naziv: THE TRUE MEMOIRS OF LITTLE...
  • Prevodilac: Jasmina Đorđević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U izgnanstvu u Parizu, malena stogodišnjakinja Matilda Kšesinska počinje da zapisuje svoja sjećanja, prije nego što sve ono za šta je živjela bude zauvijek zaboravljeno. Mnogo godina ranije, Matilda je bila ambiciozna, zavodljiva prima-balerina Carskog baleta u Sankt Peterburgu. Sada se prisjeća svog burnog života i još pamti svaki baletski pokret, svaku avanturu. Matilda ispreda priču o jednom izgubljenom svijetu: o vremenu kada je ruski dvor bio neraskidivo povezan sa teatrom. Prije revolucije, Kšesinska bila je najtalentovanija i najpoznatija balerina svoje generacije, a već je u sedamnaestoj godini postala zvijezda. Tada upoznaje i carevića Nikolaja Romanova i sa njim se upušta u ljubavnu vezu. Međutim, ova veza nije mogla da opstane. Naslijedivši prijesto, Nikolaj je bio primoran da se odrekne svoje ljubavnice, a Matilda je utjehu potražila u naručju njegovih rođaka dvojice velikih knezova sa kojima se upušta u opasan ljubavni trougao. Međutim, pošto carica Aleksandra nikako nije mogla da rodi sina, car se ponovo vraća svojoj nekadašnjoj ljubavi. Dok Rusija, u kojoj živi trećina svjetskog stanovništva, lagano klizi u haos, Matildina privrženost carskoj porodici naći će se pred iskušenjem kakvo nije mogla ni da zamisli.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter