Detalji
U mom kuharu se mogu naći specijaliteti mnogih poznatih svjetskih tradicionalnih kuhinja, ali prilagođeni našem tržištu i ukusu svakog čovjeka koji želi da kuha i jede zdravu, ukusnu i raznovrsnu hranu.
Posebnu pažnju sam posvetila tome da recepti u mom kuharu ne dovode do gubljenja dragocjenog vremena i skupog materijala.
Autor.
Radeći u raznim pokrajnama Italije, naučila je dosta toga što je veoma različito od bosanske sofre, ali je ipak najviše kulinarskog znanja stekla u Toscani radeći 5. godina kao asistent u mjestu Badia a Coltibuono u školi kuhanja koja je jedna od najpriznatijih u Italiji, a osnovala ju je Lorenza de Medici prije 30 - ak godina pod imenom The villa table.
Nakon jedne godine dana Lorenza de Medici je u školi proširila lekcije kuhanja na još dva dijela u kojima je Hatidža Džombić Mahmutović podučavala nove generacije majstora kuhanja, a njenom usavršavanju su naročito doprinijele brojne stručne turneje po poznatim kuhinjama Evrope i SAD-a. Danas živi i radi u Firenci, kao glavni kuhar u Villi Castagnoli, koja je omiljeno mjesto odmora poznatih svjetskih ličnosti.