Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.324

Facebook slicica

Katalog

Moj kuhar - Moderna kulinarska umjetnost

Moj kuhar - Moderna kulinarska umjetnost

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

987-9958-9127-0-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2316

Broj strana:

257

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U mom kuharu se mogu naći specijaliteti mnogih poznatih svjetskih tradicionalnih kuhinja, ali prilagođeni našem tržištu i ukusu svakog čovjeka koji želi da kuha i jede zdravu, ukusnu i raznovrsnu hranu.

Posebnu pažnju sam posvetila tome da recepti u mom kuharu ne dovode do gubljenja dragocjenog vremena i skupog materijala.
Autor.

Radeći u raznim pokrajnama Italije, naučila je dosta toga što je veoma različito od bosanske sofre, ali je ipak najviše kulinarskog znanja stekla u Toscani radeći 5. godina kao asistent u mjestu Badia a Coltibuono u školi kuhanja koja je jedna od najpriznatijih u Italiji, a osnovala ju je Lorenza de Medici prije 30 - ak godina pod imenom The villa table.

Nakon jedne godine dana Lorenza de Medici je u školi proširila lekcije kuhanja na još dva dijela u kojima je Hatidža Džombić Mahmutović podučavala nove generacije majstora kuhanja, a njenom usavršavanju su naročito doprinijele brojne stručne turneje po poznatim kuhinjama Evrope i SAD-a. Danas živi i radi u Firenci, kao glavni kuhar u Villi Castagnoli, koja je omiljeno mjesto odmora poznatih svjetskih ličnosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U mom kuharu se mogu naći specijaliteti mnogih poznatih svjetskih tradicionalnih kuhinja, ali prilagođeni našem tržištu i ukusu svakog čovjeka koji želi da kuha i jede zdravu, ukusnu i raznovrsnu hranu. Posebnu pažnju sam posvetila tome da recepti u mom kuharu ne dovode do gubljenja dragocjenog vremena i skupog materijala. Autor. Radeći u raznim pokrajnama Italije, naučila je dosta toga što je veoma različito od bosanske sofre, ali je ipak najviše kulinarskog znanja stekla u Toscani radeći 5. godina kao asistent u mjestu Badia a Coltibuono u školi kuhanja koja je jedna od najpriznatijih u Italiji, a osnovala ju je Lorenza de Medici prije 30 - ak godina pod imenom The villa table. Nakon jedne godine dana Lorenza de Medici je u školi proširila lekcije kuhanja na još dva dijela u kojima je Hatidža Džombić Mahmutović podučavala nove generacije majstora kuhanja, a njenom usavršavanju su naročito doprinijele brojne stručne turneje po poznatim kuhinjama Evrope i SAD-a. Danas živi i radi u Firenci, kao glavni kuhar u Villi Castagnoli, koja je omiljeno mjesto odmora poznatih svjetskih ličnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Mirkoštampa
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter