Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.705

Facebook slicica

Katalog

Vegetarijanska ishrana za neupućene

Vegetarijanska ishrana za neupućene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7555-299-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3532

Broj strana:

360

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ko su vegani? Da li vegetarijanci unose dovoljne količine gvožđa i kalcijuma? Šta su tempeh, kamut i špelt? Kako napraviti svečanu vegetarijansku večeru? Prave odgovore na ova i mnoga druga pitanja naći ćete u ovoj jedinstvenoj knjizi.

Otkrićete kako da ishranom poboljšate svoje zdravlje i obezbjedite sve potrebne hranljive sastojke. Saznaćete kako da prilagodite omiljene tradicionalne recepte i bez mnogo muke pređete na zdraviji način ishrane. Pri tom ćete moći da uživate u brojnim maštovitim, ukusnim i bogatim jelima, jer vas u drugom djelu knjige očekuje 100 oprobanih recepata i njihove nutricionističke vrjednosti.

Sadržaj

Uvod

Poglavlje 1: Šta je vegetarijanstvo?

Poglavlje 2: Istine i zablude o ishrani

Poglavlje 3: Gdje je moja šnicla?!

Poglavlje 4: Planiranje vegetarijanskih obroka

Poglavlje 5: Uobičajeni vegetarijanski sastojci

Poglavlje 6: Napunite svoju vegetarijansku ostavu

Poglavlje 7: Bez alata nema ni zanata

Poglavlje 8: Osnove vegetarijanske kuhinje

Poglavlje 9: Prilagođavanje recepata

Poglavlje 10: Osnovno o napicima

Poglavlje 11: Na noge lagane, vrjeme je za doručak!

Poglavlje 12: Ukusni umaci i namazi

Poglavlje 13: Supe za sva godišnja doba

Poglavlje 14: Salate fantastičnog ukusa

Poglavlje 15: Glavna jela za svakoga

Poglavlje 16: Spektakularani prilozi uz glavno jelo

Poglavlje 17: Blagodeti hleba i peciva

Poglavlje 18: Deserti

Poglavlje 19: Živjeli praznici!

Poglavlje 20: Jelovnici koji se lako prave

Poglavlje 21: Deset razloga zbog kojih ćete postati vegetarijanac

Poglavlje 22: Deset praktičnih vegetarijanskih kuvara

Poglavlje 23: Deset korisnih lokacija na Webu

Poglavlje 24: Deset lokacija za kupovinu namirnica na Internetu

Dodatak: Vodič za pretvaranje mjera u metričke jedinice

  • Originalni naziv: Vegetarian Cooking for...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 168x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ko su vegani? Da li vegetarijanci unose dovoljne količine gvožđa i kalcijuma? Šta su tempeh, kamut i špelt? Kako napraviti svečanu vegetarijansku večeru? Prave odgovore na ova i mnoga druga pitanja naći ćete u ovoj jedinstvenoj knjizi. Otkrićete kako da ishranom poboljšate svoje zdravlje i obezbjedite sve potrebne hranljive sastojke. Saznaćete kako da prilagodite omiljene tradicionalne recepte i bez mnogo muke pređete na zdraviji način ishrane. Pri tom ćete moći da uživate u brojnim maštovitim, ukusnim i bogatim jelima, jer vas u drugom djelu knjige očekuje 100 oprobanih recepata i njihove nutricionističke vrjednosti. Sadržaj Uvod Poglavlje 1: Šta je vegetarijanstvo? Poglavlje 2: Istine i zablude o ishrani Poglavlje 3: Gdje je moja šnicla?! Poglavlje 4: Planiranje vegetarijanskih obroka Poglavlje 5: Uobičajeni vegetarijanski sastojci Poglavlje 6: Napunite svoju vegetarijansku ostavu Poglavlje 7: Bez alata nema ni zanata Poglavlje 8: Osnove vegetarijanske kuhinje Poglavlje 9: Prilagođavanje recepata Poglavlje 10: Osnovno o napicima Poglavlje 11: Na noge lagane, vrjeme je za doručak! Poglavlje 12: Ukusni umaci i namazi Poglavlje 13: Supe za sva godišnja doba Poglavlje 14: Salate fantastičnog ukusa Poglavlje 15: Glavna jela za svakoga Poglavlje 16: Spektakularani prilozi uz glavno jelo Poglavlje 17: Blagodeti hleba i peciva Poglavlje 18: Deserti Poglavlje 19: Živjeli praznici! Poglavlje 20: Jelovnici koji se lako prave Poglavlje 21: Deset razloga zbog kojih ćete postati vegetarijanac Poglavlje 22: Deset praktičnih vegetarijanskih kuvara Poglavlje 23: Deset korisnih lokacija na Webu Poglavlje 24: Deset lokacija za kupovinu namirnica na Internetu Dodatak: Vodič za pretvaranje mjera u metričke jedinice

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter