Detalji
Ko su vegani? Da li vegetarijanci unose dovoljne količine gvožđa i kalcijuma? Šta su tempeh, kamut i špelt? Kako napraviti svečanu vegetarijansku večeru? Prave odgovore na ova i mnoga druga pitanja naći ćete u ovoj jedinstvenoj knjizi.
Otkrićete kako da ishranom poboljšate svoje zdravlje i obezbjedite sve potrebne hranljive sastojke. Saznaćete kako da prilagodite omiljene tradicionalne recepte i bez mnogo muke pređete na zdraviji način ishrane. Pri tom ćete moći da uživate u brojnim maštovitim, ukusnim i bogatim jelima, jer vas u drugom djelu knjige očekuje 100 oprobanih recepata i njihove nutricionističke vrjednosti.
Sadržaj
Uvod
Poglavlje 1: Šta je vegetarijanstvo?
Poglavlje 2: Istine i zablude o ishrani
Poglavlje 3: Gdje je moja šnicla?!
Poglavlje 4: Planiranje vegetarijanskih obroka
Poglavlje 5: Uobičajeni vegetarijanski sastojci
Poglavlje 6: Napunite svoju vegetarijansku ostavu
Poglavlje 7: Bez alata nema ni zanata
Poglavlje 8: Osnove vegetarijanske kuhinje
Poglavlje 9: Prilagođavanje recepata
Poglavlje 10: Osnovno o napicima
Poglavlje 11: Na noge lagane, vrjeme je za doručak!
Poglavlje 12: Ukusni umaci i namazi
Poglavlje 13: Supe za sva godišnja doba
Poglavlje 14: Salate fantastičnog ukusa
Poglavlje 15: Glavna jela za svakoga
Poglavlje 16: Spektakularani prilozi uz glavno jelo
Poglavlje 17: Blagodeti hleba i peciva
Poglavlje 18: Deserti
Poglavlje 19: Živjeli praznici!
Poglavlje 20: Jelovnici koji se lako prave
Poglavlje 21: Deset razloga zbog kojih ćete postati vegetarijanac
Poglavlje 22: Deset praktičnih vegetarijanskih kuvara
Poglavlje 23: Deset korisnih lokacija na Webu
Poglavlje 24: Deset lokacija za kupovinu namirnica na Internetu
Dodatak: Vodič za pretvaranje mjera u metričke jedinice