Istorija i tradicija crnog napitka, korisni saveti kako da bude što ukusniji prilikom pripreme, mnogobrojni recepti za napitke, poslastice od kafe i praktični priručnik za glednje u šolju i tumačenje simbolike. Learn More
U knjizi su opisana ljekovita svojstva velikog broja dostupnog povrća (šargarepa, kupus, spanać, paprika, paradajz, tikvice, rotkva, cvekla, krompir, krastavac i dr.) Kako pravilno pripremiti sokove, efikasno ih kombinovati i pročistiti oragnizam putem sokoterapije? Kako se izlečiti od mnogobrojnih bolesti i zdrastvenih problema pomoću efikasnih sokova, bez pomoći tableta i stručnjaka? Veliki broj recepata protiv svih bolesti, kozmetika i dijete od povrća. Learn More
Od nastanka do današnjih dana dešavali su se mnogobrojini obrti u ishrani ljudi, a posebno tokom zadnjih decenija kada se naglašava zdrava hrana koja uključuje čokoladu. Uprkos svemu ona je i dalje ostala omiljena poslastica, odolevajući svim pokušajima čak i samo dijetalne verzije.
Provereni i potvrđrni ljubitelji čokolade kažu: sve što je dobro ili grešno ili goji.
Posle ovih saznanja o čokoladi potrebno je napomenuti da se lep, primamljiv i blistav izgled čokoladnih torti i kolača postiže premazivanjem glazurom. Treba samo mekanom četkicom naneti bezbojni preliv ili glatko umućen džem od kajsije. Dobije se glatka masa, svilenkastog sjaja koja se neće osušiti. Learn More
Predjelo treba da je lako, ukusno i da otvori apetit. Veliku grešku prave domaćice koje preteraju sa predjelima, pa se gosti zasite pre glavnog jela.
Osnovna podela predjela je na topla i hladna. Hladna se služe pre supe, a topla posle. Ako se topla predjela služe uz ručak, treba da budu lagana u vidu nekih pituljica, rolnica ili štanglica. Zaposlena domaćica će se radije opredeliti za hladna predjela koja može da se pripremi dan ranije. Jedino o čemu treba povesti računa je da predjela pored raznovrsnosti budu lagana kako gosti ne bi opteretili stomake.
Kao hladno predjelo za ručak, najčešće se služe pečena ili sušena mesa prelivena aspikom i ukrašena svežim ili kiselim povrćem. Uz to najčešće idu punjena jaja ili neko meze od rolovane šunke, kobasice, starog sira i kajmaka. Neizbežan detalj je veoma često i proja, koja kod nas ima digu tradiciju pripremanja. Learn More
Ni salate nisu više što su nekad bile- dodatak uz glavno jelo. Ako se uzme u obzir sve češće upozaravanje da je iz zdravstvenih razloga bitno uzimati što više povrća i to svežeg, ne čudi da su salate sve češće kopletan obrok. I da nema zablude, to što se zove samo salata ne znači da obrok nije hranjiv, ukusan, lak za pripremu, lep na oko i zdrav. Od mesa, povrća ili ribe, jaja ili voća- od gotovo svake vrste namirnica može se napravit salata uvek u nekoj novoj iznenađujućoj kombinaciji, laka ili jaka i hranjljiva, servirana jednostavno ili rafinirano.
Za sve salate važi pravilo: ona se mora izneti na sto sveža i naoko privlačna.
Potrebno je istaći koliko je salata zdravo jelo i da je veoma važno da je što češće na stolu. Learn More
Kulinarski stručnjaci napisali su seriju kuharica Brzo i jednostavno u kojoj su posebno izabrani recepti karakteristični po njihovoj brzini i jednostavnosti pripreme.
Predstavljeni u klasičnom obliku ti su recepti primjereni i početnicima i majstorima kulinarstva.
Pripremite li tradicionalno obiteljsko jelo ili iskušavate neki egzotični recept prvi put, pomoći će vam praktične upute. Recepti su ilustrirani korak po korak fotografijama koje, uza savjete kuhara, uputpunjuju vaše kulinarsko znanje i čine postupak pripreme jela još jednostavnijim.
Nova korak po korak serija recepata nudi jednostavna i maštovita jela za svakoga. Pripremio ju je tim kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa, u receptima su dostupni sastojci, razumljivi su i zorno predstavljeni fotografijama, pa je stoga priprema jela brza i jednostavna.
U seriji su ovi naslovi: Talijanska jela, Deserti, Obiteljska kuhinja, Kruh, Jela sa curryjem, Kolači i keksi, Jela od ribe, Tajlandska jela i Čokolada. Learn More
Kulinarski stručnjaci napisali su seriju kuharica Brzo i jednostavno u kojoj su posebno izabrani recepti karakteristični po njihovoj brzini i jednostavnosti pripreme.
Predstavljeni u klasičnom obliku ti su recepti primjereni i početnicima i majstorima kulinarstva.
Pripremite li tradicionalno obiteljsko jelo ili iskušavate neki egzotični recept prvi put, pomoći će vam praktične upute. Recepti su ilustrirani korak po korak fotografijama koje, uza savjete kuhara, uputpunjuju vaše kulinarsko znanje i čine postupak pripreme jela još jednostavnijim.
Nova korak po korak serija recepata nudi jednostavna i maštovita jela za svakoga. Pripremio ju je tim kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa, u receptima su dostupni sastojci, razumljivi su i zorno predstavljeni fotografijama, pa je stoga priprema jela brza i jednostavna.
U seriji su ovi naslovi: Talijanska jela, Deserti, Obiteljska kuhinja, Kruh, Jela sa curryjem, Kolači i keksi, Jela od ribe, Tajlandska jela i Čokolada. Learn More
Kulinarski stručnjaci napisali su seriju kuharica Brzo i jednostavno u kojoj su posebno izabrani recepti karakteristični po njihovoj brzini i jednostavnosti pripreme.
Predstavljeni u klasičnom obliku ti su recepti primjereni i početnicima i majstorima kulinarstva.
Pripremite li tradicionalno obiteljsko jelo ili iskušavate neki egzotični recept prvi put, pomoći će vam praktične upute. Recepti su ilustrirani korak po korak fotografijama koje, uza savjete kuhara, uputpunjuju vaše kulinarsko znanje i čine postupak pripreme jela još jednostavnijim.
Nova korak po korak serija recepata nudi jednostavna i maštovita jela za svakoga. Pripremio ju je tim kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa, u receptima su dostupni sastojci, razumljivi su i zorno predstavljeni fotografijama, pa je stoga priprema jela brza i jednostavna.
U seriji su ovi naslovi: Talijanska jela, Deserti, Obiteljska kuhinja, Kruh, Jela sa curryjem, Kolači i keksi, Jela od ribe, Tajlandska jela i Čokolada. Learn More
Kulinarski stručnjaci napisali su seriju kuharica Brzo i jednostavno u kojoj su posebno izabrani recepti karakteristični po njihovoj brzini i jednostavnosti pripreme.
Predstavljeni u klasičnom obliku ti su recepti primjereni i početnicima i majstorima kulinarstva.
Pripremite li tradicionalno obiteljsko jelo ili iskušavate neki egzotični recept prvi put, pomoći će vam praktične upute. Recepti su ilustrirani korak po korak fotografijama koje, uza savjete kuhara, uputpunjuju vaše kulinarsko znanje i čine postupak pripreme jela još jednostavnijim.
Nova korak po korak serija recepata nudi jednostavna i maštovita jela za svakoga. Pripremio ju je tim kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa, u receptima su dostupni sastojci, razumljivi su i zorno predstavljeni fotografijama, pa je stoga priprema jela brza i jednostavna.
U seriji su ovi naslovi: Talijanska jela, Deserti, Obiteljska kuhinja, Kruh, Jela sa curryjem, Kolači i keksi, Jela od ribe, Tajlandska jela i Čokolada. Learn More
Kulinarski stručnjaci napisali su seriju kuharica Brzo i jednostavno u kojoj su posebno izabrani recepti karakteristični po njihovoj brzini i jednostavnosti pripreme.
Predstavljeni u klasičnom obliku ti su recepti primjereni i početnicima i majstorima kulinarstva.
Pripremite li tradicionalno obiteljsko jelo ili iskušavate neki egzotični recept prvi put, pomoći će vam praktične upute. Recepti su ilustrirani korak po korak fotografijama koje, uza savjete kuhara, uputpunjuju vaše kulinarsko znanje i čine postupak pripreme jela još jednostavnijim.
Nova korak po korak serija recepata nudi jednostavna i maštovita jela za svakoga. Pripremio ju je tim kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa, u receptima su dostupni sastojci, razumljivi su i zorno predstavljeni fotografijama, pa je stoga priprema jela brza i jednostavna.
U seriji su ovi naslovi: Talijanska jela, Deserti, Obiteljska kuhinja, Kruh, Jela sa curryjem, Kolači i keksi, Jela od ribe, Tajlandska jela i Čokolada. Learn More