Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Kako biti umjetnički buntovnik?

Kako biti umjetnički buntovnik?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ben Street


ISBN:

9789530621565

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1208

Broj strana:

80

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Katkad nam se umjetnost - osobito ona koja je izložena u muzejima - može činiti nepristupačnom i nejasnom. Svi znamo da bi nas trebala zanimati, ali sva ta ozbiljnost čini ju pomalo dosadnom pa se pitamo - čemu se uopće truditi?

Knjiga Kako biti umjetnički buntovnik? iz temelja će promijeniti takvo razmišljanje! Uz zaigranu pratnju mačka Lea (buntovnika s razlogom!), ova knjiga vodi mlade čitatelje na malo drukčiju i nestašniju šetnju po povijesti umjetnosti.

Umjesto da pred njih postavlja činjenice koje treba zapamtiti, mačak Leo vodi ih kroz povijest umjetnosti s pomoću zabavnih, ne toliko laskavih informacija o umjetnicima i njihovim modelima, povezujući umjetnost s njihovom svakodnevnicom na humorističan način. Cilj je da mladi čitatelji dođu do vlastitih interpretacija poznatih umjetničkih djela i upoznaju se s manje poznatim anegdotama koje su pratile njihov nastanak. Leovo urnebesno pripovijedanje otkrit će im zanimljivosti o različitim aspektima vizualnih umjetnosti: portretu, nadrealizmu, antičkoj skulpturi, aktu, mrtvoj prirodi, apstraktnoj umjetnosti i naposljetku, suvremenoj umjetnosti.

Tako će, primjerice, znajući kako simboli funkcioniraju, dešifrirati tragove u autoportretu Fride Kahlo; razumijevajući nadrealizam, sami će odlučiti o čemu se radi u apstraktnim crtežima Joana Miróa. Na temelju saznanja o klasičnoj skulpturi, otkrit će da antička umjetnost nije bila tako siva i dosadna kao što im se možda čini. Uza sve to, naučit će više o umjetnicima i umjetnicama iz cijeloga svijeta i različitih umjetničkih pravaca kroz povijest.

Ova knjiga pokazuje da umjetnost ne znači znati „točne“ odgovore – već upravo suprotno: stalno postavljati pitanja, sagledati stvari iz drugog kuta i formirati vlastito mišljenje. Djeci daje samopouzdanje da na umjetnost odgovore pod vlastitim uvjetima i – što je najvažnije – da se s njom dobro zabave!

  • Originalni naziv: How to be art rebel
  • Prevodilac: Ozren Doležal
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Katkad nam se umjetnost - osobito ona koja je izložena u muzejima - može činiti nepristupačnom i nejasnom. Svi znamo da bi nas trebala zanimati, ali sva ta ozbiljnost čini ju pomalo dosadnom pa se pitamo - čemu se uopće truditi? Knjiga Kako biti umjetnički buntovnik? iz temelja će promijeniti takvo razmišljanje! Uz zaigranu pratnju mačka Lea (buntovnika s razlogom!), ova knjiga vodi mlade čitatelje na malo drukčiju i nestašniju šetnju po povijesti umjetnosti. Umjesto da pred njih postavlja činjenice koje treba zapamtiti, mačak Leo vodi ih kroz povijest umjetnosti s pomoću zabavnih, ne toliko laskavih informacija o umjetnicima i njihovim modelima, povezujući umjetnost s njihovom svakodnevnicom na humorističan način. Cilj je da mladi čitatelji dođu do vlastitih interpretacija poznatih umjetničkih djela i upoznaju se s manje poznatim anegdotama koje su pratile njihov nastanak. Leovo urnebesno pripovijedanje otkrit će im zanimljivosti o različitim aspektima vizualnih umjetnosti: portretu, nadrealizmu, antičkoj skulpturi, aktu, mrtvoj prirodi, apstraktnoj umjetnosti i naposljetku, suvremenoj umjetnosti. Tako će, primjerice, znajući kako simboli funkcioniraju, dešifrirati tragove u autoportretu Fride Kahlo; razumijevajući nadrealizam, sami će odlučiti o čemu se radi u apstraktnim crtežima Joana Miróa. Na temelju saznanja o klasičnoj skulpturi, otkrit će da antička umjetnost nije bila tako siva i dosadna kao što im se možda čini. Uza sve to, naučit će više o umjetnicima i umjetnicama iz cijeloga svijeta i različitih umjetničkih pravaca kroz povijest. Ova knjiga pokazuje da umjetnost ne znači znati „točne“ odgovore – već upravo suprotno: stalno postavljati pitanja, sagledati stvari iz drugog kuta i formirati vlastito mišljenje. Djeci daje samopouzdanje da na umjetnost odgovore pod vlastitim uvjetima i – što je najvažnije – da se s njom dobro zabave!

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter