Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Vezeni most - Monografija

Vezeni most - Monografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Šimo Ešić


ISBN:

56582662

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5713

Broj strana:

200

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Međunarodni dječiji festival Vezeni most od izuzetnog je značaja za Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regije, jer kroz niz različitih aktivnosti i kroz različite vidove saradnje sa različitim stručnjacima i stručnjakinjama, književnicima i književnicama, umjetnicima i umjetnicama itd. te ustanovama u BiH i regiji, njeguje prije svega bh. dječiju književnost, ali i dječiju književnost regije i šire. Upravo to ovom festivalu daje posebni interkulturni značaj i istinsku interkulturalnu vrijednost. Dječija književnost je, nažalost, odavno izložena nepravednoj zanemarenosti, posebno u odnosu na književnost za odrasle, ali i općenito, tako da festivali poput ovog zaslužuju istinsko divljenje. Ovaj festival okuplja i različite edukatore-rehabilitatore te ima svoje mjesto i u radu s djecom s različitim teškoćama, a što je posebno značajno spomenuti. Riječ je, dakle, o Festivalu koji njeguje i različite obrazovne i odgojne elemente kod djece, najranjivije kategorije društva kojoj je itekako potrebno u predškolskom uzrastu i školskoj dobi, u saradnji sa različitim obrazovnim i odgojnim institucijama, kroz ovaj festival ponuditi kreativno savremeno obrazovanje, ali i kod odraslih te kao takav ima svoj izuzetno veliki značaj. Festival je kroz javne konkurse za pisanje literarnih radova pronašao svoje značajno smjesto i u osnovnim školama, ali i u vrtićima, pa čak i na ulicama kroz projekat „Uzavrle ulice“ itd. Festival njeguje i organiziranje naučnih skupova sa aktuelnim temema iz oblasti dječije književnosti, ali je ustanovio i nagradu „Mali princ“ koja njeguje kreativno pisanje dječije književnosti te obećava njen kontinuitet i visoki kvalitet i u budućnosti.

Monografija je detaljan pregled najznačajnijih zbivanja i programa u posljednjih pet festivalskih godina - dakle, na neki način nastavak, prethodno objavljene Monografije, koja je obuhvatila prvih 15 godina festivala Vezeni most.

Prof. dr. Mirzana Pašić Kodrić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Međunarodni dječiji festival Vezeni most od izuzetnog je značaja za Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regije, jer kroz niz različitih aktivnosti i kroz različite vidove saradnje sa različitim stručnjacima i stručnjakinjama, književnicima i književnicama, umjetnicima i umjetnicama itd. te ustanovama u BiH i regiji, njeguje prije svega bh. dječiju književnost, ali i dječiju književnost regije i šire. Upravo to ovom festivalu daje posebni interkulturni značaj i istinsku interkulturalnu vrijednost. Dječija književnost je, nažalost, odavno izložena nepravednoj zanemarenosti, posebno u odnosu na književnost za odrasle, ali i općenito, tako da festivali poput ovog zaslužuju istinsko divljenje. Ovaj festival okuplja i različite edukatore-rehabilitatore te ima svoje mjesto i u radu s djecom s različitim teškoćama, a što je posebno značajno spomenuti. Riječ je, dakle, o Festivalu koji njeguje i različite obrazovne i odgojne elemente kod djece, najranjivije kategorije društva kojoj je itekako potrebno u predškolskom uzrastu i školskoj dobi, u saradnji sa različitim obrazovnim i odgojnim institucijama, kroz ovaj festival ponuditi kreativno savremeno obrazovanje, ali i kod odraslih te kao takav ima svoj izuzetno veliki značaj. Festival je kroz javne konkurse za pisanje literarnih radova pronašao svoje značajno smjesto i u osnovnim školama, ali i u vrtićima, pa čak i na ulicama kroz projekat „Uzavrle ulice“ itd. Festival njeguje i organiziranje naučnih skupova sa aktuelnim temema iz oblasti dječije književnosti, ali je ustanovio i nagradu „Mali princ“ koja njeguje kreativno pisanje dječije književnosti te obećava njen kontinuitet i visoki kvalitet i u budućnosti. Monografija je detaljan pregled najznačajnijih zbivanja i programa u posljednjih pet festivalskih godina - dakle, na neki način nastavak, prethodno objavljene Monografije, koja je obuhvatila prvih 15 godina festivala Vezeni most. Prof. dr. Mirzana Pašić Kodrić

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter