Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Lovrećka ganga

Lovrećka ganga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

M5177

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5177

Broj strana:

350

Težina:

452 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova je knjiga dah lovrećkog zavičaja u kojem su brojni neznani pojedinci desetljećima za gotovo svaku životnu prigodu, i u gotovo svakoj od njih, pokušali progovoriti umom i dušom pjesnika. Njihove misli i glasi pribilježeni su, evo, u formi dvostrukog nesimetričnog deseterca, a prije negoli su se začeli i uobličili u spomenuti distih - prepoznatljiviji pod imenom ganga - duboko su dirnuli najintimniji svijet svojih stvaratelja.

Naslov je knjizi LOVREĆKA GANGA odredilo ponajprije mjesto prikupljanja, a uvelike i mjesto nastajanja, pribilježene zavičajne umotvorine. Kako ganga, već je napomenuto, po svojem postanju nosi značajke lirike, to će i izražaji emocionalnosti, poglavito izražaji nastali usmenim priopćenjem i namijenjeni slušateljstvu, biti prihvaćeni s manje-više istom pojavnosti (i snagom) osjećanja. Tako su povodi (i posljedice) intimnih raspoloženja i duševnih stanja, svejedno gdje im i kakva izvorišta bila, u vanjskom ili unutarnjem svijetu:

  • Izdanje: 1
  • Godina: 1996
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova je knjiga dah lovrećkog zavičaja u kojem su brojni neznani pojedinci desetljećima za gotovo svaku životnu prigodu, i u gotovo svakoj od njih, pokušali progovoriti umom i dušom pjesnika. Njihove misli i glasi pribilježeni su, evo, u formi dvostrukog nesimetričnog deseterca, a prije negoli su se začeli i uobličili u spomenuti distih - prepoznatljiviji pod imenom ganga - duboko su dirnuli najintimniji svijet svojih stvaratelja. Naslov je knjizi LOVREĆKA GANGA odredilo ponajprije mjesto prikupljanja, a uvelike i mjesto nastajanja, pribilježene zavičajne umotvorine. Kako ganga, već je napomenuto, po svojem postanju nosi značajke lirike, to će i izražaji emocionalnosti, poglavito izražaji nastali usmenim priopćenjem i namijenjeni slušateljstvu, biti prihvaćeni s manje-više istom pojavnosti (i snagom) osjećanja. Tako su povodi (i posljedice) intimnih raspoloženja i duševnih stanja, svejedno gdje im i kakva izvorišta bila, u vanjskom ili unutarnjem svijetu:

Dodatne informacije

Izdavač Biakova
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter