Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Sekularizam ili vjera?

Sekularizam ili vjera?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Akbar Eydi


ISBN:

9958-657-00-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N1686

Broj strana:

133

Težina:

233 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

7,70 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, i neka je blagoslov i mir na Poslanika Muhammeda, njegovu čistu porodicu i odabrane ashabe.

Štivo koje je pred vama predstavlja niz predavanja koja sam u Husejniji održao u razdoblju između 2002. i 2004. godine, a koja je uglavnom iz pisanog materijala preveo, a nešto i sa tonskih zapisa priredio, Ertan Basarik.
Ovom prilikom smatram neophodnim, zarad boljeg razumijevanja sadržaja o kojem je riječ, iznijeti nekoliko napomena:
1.Jača strana ponuđenog štiva leži u činjenici da se ono temelji na učenjima velikana islamske misli, poput allame Tabatabaija i znalca islama i filozofa šehida Mutaharija - da im se Allah obojici smilujete posigurno nudi znalačke i čvrsto utemeljene stavove i pojašnjenja spomenutih alima. Pri tome treba imati u vidu da je jezik manjkav i nemoćan da se potpuno izrazi i da dosljedno prenese sva njihova mišljenja i stavove.

Pa ako vam se nešto od onoga šta je doneseno ovdje učini čvrsto utemeljenim, to je od njih a ako je, pak, nešto krnjavo i manjkavo, onda znajte da je to od nas, jer, sigurno su njihovi naučno-filozofski stavovi jači od nečijeg usmenog govora neoslonjenog na Kur’an i vjerske dogme.

2.Sve prijedloge ili moguće primjedbe poštovanih čitalaca, a vezane za vjersko-filozofsku tematiku ovog zbornika, ponizno i s punim zadovoljstvom uzet ćemo u obzir. Jer svaki lijep cvijet u sebi ima i naročit miris kojim se treba okoristiti.
Na kraju, molim Uzvišenog i Plemenitog Gospodara da ovaj zbornik bude povodom spuštanja Njegove milosti i blagoslova na sve nas i da nam u objavljivanju i širenju kuransko-sunnetskih poruka pruži svoju pomoć i podršku. Amin - Gospodaru svjetova!
Akbar Eydi

  • Prevodilac: Ertan Basarik
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, i neka je blagoslov i mir na Poslanika Muhammeda, njegovu čistu porodicu i odabrane ashabe. Štivo koje je pred vama predstavlja niz predavanja koja sam u Husejniji održao u razdoblju između 2002. i 2004. godine, a koja je uglavnom iz pisanog materijala preveo, a nešto i sa tonskih zapisa priredio, Ertan Basarik. Ovom prilikom smatram neophodnim, zarad boljeg razumijevanja sadržaja o kojem je riječ, iznijeti nekoliko napomena: 1.Jača strana ponuđenog štiva leži u činjenici da se ono temelji na učenjima velikana islamske misli, poput allame Tabatabaija i znalca islama i filozofa šehida Mutaharija - da im se Allah obojici smilujete posigurno nudi znalačke i čvrsto utemeljene stavove i pojašnjenja spomenutih alima. Pri tome treba imati u vidu da je jezik manjkav i nemoćan da se potpuno izrazi i da dosljedno prenese sva njihova mišljenja i stavove. Pa ako vam se nešto od onoga šta je doneseno ovdje učini čvrsto utemeljenim, to je od njih a ako je, pak, nešto krnjavo i manjkavo, onda znajte da je to od nas, jer, sigurno su njihovi naučno-filozofski stavovi jači od nečijeg usmenog govora neoslonjenog na Kur’an i vjerske dogme. 2.Sve prijedloge ili moguće primjedbe poštovanih čitalaca, a vezane za vjersko-filozofsku tematiku ovog zbornika, ponizno i s punim zadovoljstvom uzet ćemo u obzir. Jer svaki lijep cvijet u sebi ima i naročit miris kojim se treba okoristiti. Na kraju, molim Uzvišenog i Plemenitog Gospodara da ovaj zbornik bude povodom spuštanja Njegove milosti i blagoslova na sve nas i da nam u objavljivanju i širenju kuransko-sunnetskih poruka pruži svoju pomoć i podršku. Amin - Gospodaru svjetova! Akbar Eydi

Dodatne informacije

Izdavač Mulla Sadra Fondacija
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter