Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zviježđe tikava

Zviježđe tikava

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958414831

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8923

Broj strana:

63

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

6,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Riječ je zapravo o Izboru ljubavne lirike ove Spisateljice, bez kronološkog reda i Kronosa općenito.

Takav izbor, posve slobodan, ničim omeđen, čak niti ciklusima, /što je često uobičajeno pod svaku cijenu, već kao konvencija,/ naslovima knjiga, godinama tiska, daje jednu novu univerzalnu cjelinu mikro-kozmosa, pjesničkog univerzuma, par ecsellence.
Podsjetimo se kako ova Spisateljica piše poeziju i prozu za djecu, napisala je dva uspješna romana nekoć/ pa ih je još za očekivati/, radio-drame, ali kako je ipak njezina osnovna vokacija ono čim je počela i bitno označila svoj književni svijet.

U njezinom zamašnom opusu, poezija je dominantna i kvalitetom i kvantitetom.
Zamjetljiva je,u njezinoj poeziji svojevrsna ekspanzija. Bilo da se bavi strašnim ratnim godinama opkoljenog i izmučenog Sarajeva kao dominantnom temom /GRAD HRABROST/,ili Romima /DOK JESAM CIGANKA/ ili fenomenom vremena /KNJIGA VREMENA/, ta ekspanzija je prisutna u više svojih značajki. Pa i naslov ovog novog rukopisa simbolički je vezan za pojam prostora i njegova širenja i osvajanja u vrlo intimnom, lirskom zviježđu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x204
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Riječ je zapravo o Izboru ljubavne lirike ove Spisateljice, bez kronološkog reda i Kronosa općenito. Takav izbor, posve slobodan, ničim omeđen, čak niti ciklusima, /što je često uobičajeno pod svaku cijenu, već kao konvencija,/ naslovima knjiga, godinama tiska, daje jednu novu univerzalnu cjelinu mikro-kozmosa, pjesničkog univerzuma, par ecsellence. Podsjetimo se kako ova Spisateljica piše poeziju i prozu za djecu, napisala je dva uspješna romana nekoć/ pa ih je još za očekivati/, radio-drame, ali kako je ipak njezina osnovna vokacija ono čim je počela i bitno označila svoj književni svijet. U njezinom zamašnom opusu, poezija je dominantna i kvalitetom i kvantitetom. Zamjetljiva je,u njezinoj poeziji svojevrsna ekspanzija. Bilo da se bavi strašnim ratnim godinama opkoljenog i izmučenog Sarajeva kao dominantnom temom /GRAD HRABROST/,ili Romima /DOK JESAM CIGANKA/ ili fenomenom vremena /KNJIGA VREMENA/, ta ekspanzija je prisutna u više svojih značajki. Pa i naslov ovog novog rukopisa simbolički je vezan za pojam prostora i njegova širenja i osvajanja u vrlo intimnom, lirskom zviježđu.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter