Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Zvezdana prašina

Zvezdana prašina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nil Gejmen


ISBN:

86-7436-313-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0242

Broj strana:

202

Težina:

326 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zvjezdana prašina ima sve elemente klasične fantastično - pustolovne priče - odrastanje, ljubav i smrt. Ovo djelo dokazuje da su fantastični romani odraslima zabavni koliko i djeci, a možda i više.

Kendis Horgan, Denver Post
U uspavanoj engleskoj provinciji, u osvit viktorijanskog doba, pruža se selo Zid – usamljeni zaselak koji nosi ime prema upečatljivoj kamenoj barijeri što okružuje plodna polja. Miran život u Zidu poremeti se jednom u devet godina kad se na livadi na vašaru kakvog nigdje nema sreću smrtno i magijsko.

U Zidu će mladi Tristran Trn izgubiti srce za mjesnom ljepoticom - ženom hladnom i dalekom kakva je i zvijezda koju ona i Tristran ugledaju jedne večeri kako pada s neba. Da bi zadobio ruku svoje voljene, Tristran se brzopleto zaklinje da će joj doneti palu zvijezdu i kreće u zaljubljeničku potragu koja će ga odvesti preko drevnog zida u svijet kakav nije mogao ni da zamisli...

Danas desetine pisaca fantastike iznova oblikuju tradicionalne priče, ali niko ne poseduje ništa slično Gejmenovom izrazitom osjećaju za humor i toplinu, niti njegovu pripovjedačku energiju.
Kirkus Rewiews

  • Prevodilac: Draško Roganović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zvjezdana prašina ima sve elemente klasične fantastično - pustolovne priče - odrastanje, ljubav i smrt. Ovo djelo dokazuje da su fantastični romani odraslima zabavni koliko i djeci, a možda i više. Kendis Horgan, Denver Post U uspavanoj engleskoj provinciji, u osvit viktorijanskog doba, pruža se selo Zid – usamljeni zaselak koji nosi ime prema upečatljivoj kamenoj barijeri što okružuje plodna polja. Miran život u Zidu poremeti se jednom u devet godina kad se na livadi na vašaru kakvog nigdje nema sreću smrtno i magijsko. U Zidu će mladi Tristran Trn izgubiti srce za mjesnom ljepoticom - ženom hladnom i dalekom kakva je i zvijezda koju ona i Tristran ugledaju jedne večeri kako pada s neba. Da bi zadobio ruku svoje voljene, Tristran se brzopleto zaklinje da će joj doneti palu zvijezdu i kreće u zaljubljeničku potragu koja će ga odvesti preko drevnog zida u svijet kakav nije mogao ni da zamisli... Danas desetine pisaca fantastike iznova oblikuju tradicionalne priče, ali niko ne poseduje ništa slično Gejmenovom izrazitom osjećaju za humor i toplinu, niti njegovu pripovjedačku energiju. Kirkus Rewiews

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter