Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Zvezdana knjiga

Zvezdana knjiga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ben Okri


ISBN:

978-86-7436-968-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1621

Broj strana:

350

Težina:

452 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mi smo slušaoci proroka. Neki slušaju, a ne čuju. Neki čuju, a ne slušaju. Oni koji zaista čuju dirnuti su i izmjenjeni.

S jedne strane, Zvjezdana knjiga je nježna priča o princu i djevojci koji oboje prolaze kroz iskušenja u jednoj mitskoj zemlji u kojoj su umjetnost, uvođenje u tajne i dinamični mir iznad svega.

Međutim, nije sve u idiličnom okruženju ovog raskošnog i izazovnog romana, kao što to na prvi pogled izgleda. Glavni junaci ove neobične ljubavne priče su pogođeni prijetnjama izgnanstva, tuge i bola - zbog nailazećeg ropstva koje će svakako uticati na budućnost, sadašnjost i prošlost.

S druge strane, Zvjezdana knjiga razotkriva prirodu stvarnosti i otkriva bit života i pokazuje da izvor čarolije može biti i u nama, kao i da su ljepota, preporod i ispunjenje možda mogući. Neke od propratnih tema ove knjige su: kako možemo razrješiti čudnovati osjećaj nemira; kako se ponovo susresti s čarolijom u srcu svijeta; kako doći do saznanja da biti živ znači stvarati?

U Zvjezdanoj knjizi, Ben Okri pokazuje isti onakav sjajan spoj mašte i ozbiljnog književnog djela koji mu je donio Bukerovu nagradu za roman Put gladi. Zadovoljstvo je čitati njegov novi epski roman, koji ostavlja utisak na svakoga, bez obzira na to gdje živi i šta misli o sebi. Svi mi imamo pristupa proročanstvu i viziji života daleko većoj od nas samih, što potiče iz knjige života među zvjezdama.

  • Edicija: Dvadesetprvi vek
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mi smo slušaoci proroka. Neki slušaju, a ne čuju. Neki čuju, a ne slušaju. Oni koji zaista čuju dirnuti su i izmjenjeni. S jedne strane, Zvjezdana knjiga je nježna priča o princu i djevojci koji oboje prolaze kroz iskušenja u jednoj mitskoj zemlji u kojoj su umjetnost, uvođenje u tajne i dinamični mir iznad svega. Međutim, nije sve u idiličnom okruženju ovog raskošnog i izazovnog romana, kao što to na prvi pogled izgleda. Glavni junaci ove neobične ljubavne priče su pogođeni prijetnjama izgnanstva, tuge i bola - zbog nailazećeg ropstva koje će svakako uticati na budućnost, sadašnjost i prošlost. S druge strane, Zvjezdana knjiga razotkriva prirodu stvarnosti i otkriva bit života i pokazuje da izvor čarolije može biti i u nama, kao i da su ljepota, preporod i ispunjenje možda mogući. Neke od propratnih tema ove knjige su: kako možemo razrješiti čudnovati osjećaj nemira; kako se ponovo susresti s čarolijom u srcu svijeta; kako doći do saznanja da biti živ znači stvarati? U Zvjezdanoj knjizi, Ben Okri pokazuje isti onakav sjajan spoj mašte i ozbiljnog književnog djela koji mu je donio Bukerovu nagradu za roman Put gladi. Zadovoljstvo je čitati njegov novi epski roman, koji ostavlja utisak na svakoga, bez obzira na to gdje živi i šta misli o sebi. Svi mi imamo pristupa proročanstvu i viziji života daleko većoj od nas samih, što potiče iz knjige života među zvjezdama.

Dodatne informacije

Izdavač Ne
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter