Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Žulijet Pomerlo

Žulijet Pomerlo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7878-031-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M0674

Broj strana:

646

Težina:

780 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

Redovna Cijena: 15,00 KM

Snižena cijena: 10,00 KM

na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Žulijet Pomerlo nas odvodi u haotični i magični svijet sredovječne gospođe Žulijete i istovremeno nam donosi zvuke i vidike ulica i naselja Montreala.

Žulijet je 57-godišnja radnica u računovodstvu firme Virileks (fabrika muškog donjeg veša). Ona živi zajedno sa desetogodišnjim Denisom kojeg odgaja otkako ga je majka kao bebu napustila i istovremeno je vlasnica zgrade sa nekoliko stanova u kojima stanuju talentovane i ekscentrične osobe.

Njeni susedi su Kleman Fizet, fotograf, djetinjast ali i pomalo podmukao, zatim Bohuslav Martinek, kompozitor rođen u Češkoj, čije nagrade između ostalog uključuju i plavu plišanu draperiju koja je nekada bila vlasništvo samog Berlioza, violinistkinja Rašel koja planira da Martinekova djela iznese pred publiku koja cijeni ovu vrstu muzike, zatim zubar Adrien Menar, pomalo stidljiv tip koji je opsednut idejom nuklearnog istrebljenja i konačno, Elvina, Žulijetina sestra, penzionisana carinska službenica smežuranog lica i tvrdog srca.

  • Originalni naziv: Juliette Pomerleau
  • Prevodilac: Ljiljana Malović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Žulijet Pomerlo nas odvodi u haotični i magični svijet sredovječne gospođe Žulijete i istovremeno nam donosi zvuke i vidike ulica i naselja Montreala. Žulijet je 57-godišnja radnica u računovodstvu firme Virileks (fabrika muškog donjeg veša). Ona živi zajedno sa desetogodišnjim Denisom kojeg odgaja otkako ga je majka kao bebu napustila i istovremeno je vlasnica zgrade sa nekoliko stanova u kojima stanuju talentovane i ekscentrične osobe. Njeni susedi su Kleman Fizet, fotograf, djetinjast ali i pomalo podmukao, zatim Bohuslav Martinek, kompozitor rođen u Češkoj, čije nagrade između ostalog uključuju i plavu plišanu draperiju koja je nekada bila vlasništvo samog Berlioza, violinistkinja Rašel koja planira da Martinekova djela iznese pred publiku koja cijeni ovu vrstu muzike, zatim zubar Adrien Menar, pomalo stidljiv tip koji je opsednut idejom nuklearnog istrebljenja i konačno, Elvina, Žulijetina sestra, penzionisana carinska službenica smežuranog lica i tvrdog srca.

Dodatne informacije

Izdavač Editor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter