Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Zlokobni prst

Zlokobni prst

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7928-352-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7788

Broj strana:

216

Težina:

240 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Džeri i Džoana Barton, brat i sestra, dolaze iz Londona u idilični Limstok kako bi Džeri mogao na miru da prezdravlja od rana zadobijenih u avionskoj nesreći za vrijeme rata. I baš su krenuli da se upoznaju sa čudnim likovima iz svog novog susjedstva, kada pristiže anonimno pismo u kojem se besramno optužuju da zapravo nisu brat i sestra već ljubavnici. Ubrzo nakon toga saznaju da slična pisma kruže čitavim gradićem šireći kojekakve skaradne neistine i optužbe.

Situacija se komplikuje onog trenutka kada gospođa Simington, žena lokalnog advokata, izvršava samoubistvo. Kap koja je prelila čašu ove žene inače slabih živaca bila je još jedna anonimna optužba da je njeno drugo dijete rođeno vanbračno. Uz njeno tijelo pronađeno je pismo, čaša sa tragovima kalijum-cijanida i oproštajna poruka koja je glasila Ja ne mogu više.

Policija kreće u potragu za piscem anonimnih pisama. Skotland Jard šalje svog detektiva, ali prava istina kreće da se otkriva tek kada u Limstok stigne simpatična bakica – gospođica Marpl.

  • Originalni naziv: The Moving Finger
  • Prevodilac: Aleksandar Milajić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x201
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Džeri i Džoana Barton, brat i sestra, dolaze iz Londona u idilični Limstok kako bi Džeri mogao na miru da prezdravlja od rana zadobijenih u avionskoj nesreći za vrijeme rata. I baš su krenuli da se upoznaju sa čudnim likovima iz svog novog susjedstva, kada pristiže anonimno pismo u kojem se besramno optužuju da zapravo nisu brat i sestra već ljubavnici. Ubrzo nakon toga saznaju da slična pisma kruže čitavim gradićem šireći kojekakve skaradne neistine i optužbe. Situacija se komplikuje onog trenutka kada gospođa Simington, žena lokalnog advokata, izvršava samoubistvo. Kap koja je prelila čašu ove žene inače slabih živaca bila je još jedna anonimna optužba da je njeno drugo dijete rođeno vanbračno. Uz njeno tijelo pronađeno je pismo, čaša sa tragovima kalijum-cijanida i oproštajna poruka koja je glasila Ja ne mogu više. Policija kreće u potragu za piscem anonimnih pisama. Skotland Jard šalje svog detektiva, ali prava istina kreće da se otkriva tek kada u Limstok stigne simpatična bakica – gospođica Marpl.

Dodatne informacije

Izdavač Mladinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter